Kia XCeed Plug-In Hybrid – Refreshing

Kia XCeed Hybrid Plug-in: o orășeană economică, plăcută și dinamică la drumuri lungi.

Mașina pe care am testat-o se potrivește perfect tineretului, single sau în cupluri. Este ideală pentru o mămică cu 1-2 copii pentru drumurile obișnuite școală, parc, activități sportive, petreceri, etc; și bineînteles este o excelentă mașină de serviciu.
Față de modelul cu propulsie tradițională, constructorul sud corean nu aduce schimbări semnificative, nici la exterior dar nici la interior, nici măcar la becurile de mini Porsche nu a renunțat. Cu excepția grilei radiatorului care primește această mască compactă specifică propulsiei electrice și a prizei de încărcărcare aspectul exterior rămâne neschimbat.
Priza de curent alimentează o baterie LiIonPolymer de 8,9 kWh care se încărca în 2.15 ore, cântărește cam 117kg și are o autonomie declarată cu roțile pe care le avem noi (pe 16″) de 50-59km în oraș pe care i-am verificat și cam acolo sunt. Pentru varianta cu roți pe 18″ autonomia este firește mai mică. Motorul electric are 44,5 KW adică cam 60 cp și 170 Nm.
De la cealaltă ușiță alimentăm un rezervor de 37 litri pentru un motor de 1.6 de 105 cp ( la 5.700 rpm pe care le vei auzi când vrei să obții acești caluți) și un cuplu de 147 Nm.
Împreună au 141 cp și 265 Nm pentru o viteză maximă de 188 km/h.
Ce este cu adevărat interesant la această mașină cu acest grup motor este consumul. În oraș declarat este de 1.2 l/100 eu am scos cam 2… Ceea ce este chiar frumos!
Iar o medie combinată cu un condus majoritar dinamic fiind de 5.1. Din păcate, fără ajutorul bateriei consumul este cam mare în oraș.
Vino să vezi testul cu un simplu click pe link-ul de mai jos!