Jeep Wrangler 4xE. Atitudine Off- Road în mod electric

Noua generație Jeep Wrangler vine în versiunea 4XE, care este și primul Wrangler plug-in hybrid din istoria bradului. Acest model este și cel mai îmblânzit și adaptat pentru viața de oraș, iar în minutele ce urmează vei afla care sunt punctele tari, dar și cele slabe ale acestui model. Începem cu partea bună: electrificarea.

Conform celor de la Jeep, acest Wrangler 4XE este capabil sa meargă 45 km doar în modul full electric, care este și unul din cele 3 moduri de condus pe lângă Hybrid și E-Save, mod în care prioritizează salvarea energiei din baterie. Un alt avantaj, specific Wangler, este desfacerea ei pe bucăți încât să ai o experiență cu adevărat de safari. Se poate decupla plafonul complet, ușile cat și parbrizul. Ca parti proaste, se observă îmblânzirea lui pentru oraș, la viteze mai mari sunetul provocat de aer poate deveni obositor, iar garda la sol ridicată este un pericol dacă vrei să iei viraje ceva mai rapide.

Avem o singură motorizare compusă din motorul termic de 2 litri cu 270 cp și cel electric ce este cuplat la o baterie de 17.5 kWh, iar tot sistemul livrează 380 Cp și 637 Nm. 0-100 km/h se intampla in 6.4 secunde conform celor de la Jeep. Dacă vorbim de modelul Wrangler simplu, avem două motorizări, una diesel de 2.2 litri cu 220 cp și cea pe benzină din sistemul hybrid cu 270 cp.

Noul 4XE a păstrat totuși principiile modelului necesare încât să fie capabil și să pastreze istoria brandului de a fi folosit pentru Off-Road. Sunt prezente punți netede, un sistem de tracțiune integrală ce poate fi cuplată și în 4L potrivit pentru terenurile cu adevărat accidentate, iar adancimea maximă de 760 mm îți va permite cu siguranță să mergi prin majoritatea zonelor în care îți planifici să te aventurezi. Modelul 4XE va veni în 3 niveluri de echipare: de bază, Sahara si Rubicon. Totodată, fiind 80 de ani de la înființarea brandului Jeep, este prezentă și o ediție aniversară ce vine cu detalii speciale precum inscripții pe lateralul mașinii, dar și alte detalii despre care vorbim în prezentarea completa de pe YouTube.