Temperaturile, condițiile extreme, alimentația și în general modificările pe care le suferă organismul pe timpul sezonului rece se traduc în nevoia de îngrijire specială. Cea mai afectată este pielea, având în vedere temperaturile scăzute, extremele la care este supusă, dar și problemele care pot interveni din cauza deshidratării. Senzația de piele uscată, mâinile aspre și tenul care se descuamează nu sunt doar inestetice, ci și nesănătoase. Cu alte cuvinte, pielea ta suferă și are nevoie de îngrijire. Și după cum ți-am mai spus și în alte rânduri, hidratarea face parte din rutina normală de îngrijire la fel ca oricare alta. De aceea iarna este anotimpul în care trebuie să acordăm cea mai mare atenție și să alegem produse care ni se potrivesc.

În primul rând, unul dintre sfaturi ar fi ca, indiferent de produsele pe care le alegi, să te asiguri că acestea pot oferi un grad de hidratare mai ridicat decât cele pe care le folosești în mod obișnuit. În al doilea rând, evită dușurile fierbinți. Știu. O baie fierbinte după o zi petrecută în frig este tot ce-ți dorești.

Tenul

Să începem cu zona feței. Aceasta este cea mai expusă, drept urmare, cea mai afectată. Așa cum sunt sigur că știi, crema de față o alegi în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Spre exemplu, eu am un ten mixt care iarna are tendința de a se usca foarte tare. Crema pe care eu am ales-o este din gama Clinique for men: Clinique Formule Homme Maximum Hydrator. Este o cremă care îmi menține tenul hidratat pe timpul zilei și dă senzația de prospețime. Este genul acela de cremă pe care să o folosești dacă nu suporți senzația de gras și lucios. 

Zona ochilor

Pilea din zona ochilor necesită produse și îngrijire speciale. Pielea din zona ochilor este foarte subțire, motive pentru care este mult mai sensibilă decât restul tenului. Dacă vrei să scapi de senzația neplăcută de ochi uscați și de usturimea cauzată de pielea crăpată, este important să îi acorzi o atenție specială. În plus, este o zonă predispusă pentru aparația timpurie a ridurilor. Eu folosesc un produs special pentru această zonă de la Kiehl’s, Age Defender Eye Repair. Indiferent de gamă, asigură-te că nu îți lipsește un produs dedicat acestei zone. În cazul în care este prea mult pentru tine să folosești două creme pentru față, aplică mai multă cremă în zona ochilor, cât să dispară senzația de piele uscată.

Buzele

Nu strâmba din nas! Știu, nici mie nu îmi place de nici un fel să mă dau cu ceva pe buze. Și mie mi se pare de-a dreptul neplăcut să-mi simt buzele cleioase. Uneori merg atât de departe încât ajung să am buzele crăpate mereu, să sângereze și să mă usture. Însă, am învățat că dacă-mi doresc să mă simt bine, dar și să am un aspect plăcut al buzelor, pot folosi unele produse care să hidtradeze fără să ofere o senzație neplăcută. Mai ales că iarna avem tendința să ni le umezim tot timpul, ceea ce accelerează uscarea acestora în contact cu frigul și vântul. Dacă nu reușești să treci peste senzația pe care ți-o oferă un balsam de buze, poți încerca un scrub cu acțiune dublă. Pe lângă faptul că îți curăță buzele de pielițe nedorite, hidratează în profunzime și îl găsești și în diferite sortimente. Iar dacă suferi de deshidratare excesivă, folosește un balsam de buze nu foarte gras, fără miros.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.