Idee de amenajare low-cost

Ideea unei locuinţe ca scoasă din revistele de design te atrage terbil, dar totuși te îngrozesc costurile aferente. Toate accesoriile, decorațiunile și vopselele costă o avere și chiar dacă ți-ar prinde bine aceste lucrușoare, pentru tine contează partea practică a lucrurilor iar bugetul e rege. Din fericire, o amenajare armonioasă nu ține de suma alocată și nici de un efort supraomenesc. Cheia succesului este formată dintr-o alegere corectă a elementelor decorative și din atenția sporită pentru detalii. Totul poate fi realizat cu ușurință dacă ai pasiune și chef.

Multe plante

Am tot vorbit și vorbit despre cât de importante sunt plantele în locuință și cum ele pot schimba întreaga atmosferă în bine. Pe lângă faptul că plantele îți pot înveseli și anima amtofera, ele produc și oxygen, ajutându-te să fii mai energic și cu mai mult chef de viață. O să spui că plantele au nevoie de grijă și de multă atenție. Da, multe plante au pretenții: vor multă lumină, întreținere și o udare zilnică. Totuși, printre plante există și unele mai modeste, care nu cer mare lucru, și care vor participa activ, estetic și curativ, în a îmbogăți amenajarea ta.

Lumina potrivita

Poate că atunci când începi o amenajare, iluminatul nu ocupă cea mai de frunte poziție însă lumina și senzațiile pe care aceasta le provoacă pot transforma complet spațiul. Intensitatea și culoarea luminii au puterea de a crea un spațiu interesant și elegant, atunci când sunt folosite cum trebuie. Lumina caldă este perfectă pentru spațiile dedicate relxării, iar cele cu lumină rece sunt potrivite pentru birouri și spații unde îți dorești să fii productiv. Becurile nu sunt o investiție majoră iar lumina produsă de acestea poate fi un important element de decor.

Arta în buget

 amenajare low-cost

Decorațiunile perfecte nu sunt neapărat tablourile scumpe și bolurile create de nu știu ce designer. Bineînțeles, o piesă unicat, realizată de un designer talentat, poate fi un centru de interes. Dar o decorare corectă și plină de farmec se poate realiza și cu obiecte mai la indemână. Câteva poze din copilaria ta, făcute alb-negru și înrămate corect, pot da o notă personală oricărui interior. Posterul cu echipa preferată de fotbal sau cu filmul preferat, pot da impresia de man cave și te pot ajuta în tentativele tale de redecorare. Obiectele “pescuite” din magazinul de antichitati pot deveni centre de interes ale oricărui interior stilat.

Culori inteligente

 amenajare low-cost

De zugrăvit tot trebuie să zugrăvești odată la ceva timp așa că n-ai ce-i face. Chiar dacă nu vrei să investești prea mult în accesorii, o culoare corect aleasă te poate scoate din impas. Dacă zugrăvești într-o nuanță interesantă și la modă, sau un singur perete, poți crea un accent important care să domine întreaga amenajare. Gândește-te la ce culori s-ar potrivi cu camera ta, în funcție de nivelul de iluminare și de dimensiuni, și alege cea mai la modă nuanță. Îți va schimba întreaga amenajare și se va transforma într-un punct focal.

Chiar dacă vrei să ai grijă de bugetul tău și te îngrozesc prețurile din magazinele dedicate mobilării, există și o variantă mai simplă, mai economică și mai la îndemână. Ai nevoie doar de puțină inspirație.