HBO Max e aici! Cu ce vine platforma premium?

Unde la americani există două variante de abonamente, unul standard de 10 dolari și unul premium de 15 dolari, la noi o să fie unul singur: de 4 euro 99. Hai să aproximăm la 5 euro, de dragul colțurilor rotunjite. Anunțul a fost făcut acum puțin timp și avem câteva informații despre serviciul premium de streaming.

Prima informație este că dacă ai deja cont pe HBO Go, nu o să fie nevoie să îți schimbi contul. Practic, aplicația HBO Go va deveni HBO Max. Ceea ce nu înseamnă că va arăta la fel și va funcționa la fel. Mulți ultilizatori s-au plâns de funcționalitatea platformei HBO Go, iar acum putem să răsuflăm ușurați, cel puțin până la proba contrarie.

A doua informație este legată de preț. 4 euro și 99 de cenți pe lună, dar, dacă ai deja cont pe HBO Go sau îți faci cont nou până pe 31 martie, primești o reducere de 33%, ceea ce te va aduce la o sumă de 3 euro și treizeci de cenți pe lună, ceea ce e mai puțin decât costă abonamentul lunar la HBO Go acum, adică 3,99.

Ce primim? Destul de multe, pentru banii pe care o să îi plătim. Cea mai importantă adiție este că toate filmele Warner Brothers vor fi disponibile, inclusiv premierele, la maximum 45 de zile de la lansarea în cinematografe. Catalogul Warner Brothers este masiv și chiar dacă aveam până acum acces la unele titluri de-ale lor, nu aveam la toate. Pe lângă asta, tot universul DC o să fie în același loc. Toate producțiile originale HBO, tot ce e pe Cartoon Network și ceea ce se numește Max Originals, adică producții originale disponibile doar pe HBO Max.

Printre ele enumerăm Station Eleven, despre care v-am povestit într-un episod anterior, pe care îl găsiți aici, Raised by Wolves, Ruxx, serialul românesc, Kamikaze, Lust, The Thaw, The Informant și altele. Ca filme, pe lângă ce e deja pe HBO Go, cu siguranță o să avem acces la The Matrix Resurrections, Dune și King Richard.

HBO Max oferă utilizatorilor o experiență de vizionare îmbunătățită, zic ei. Caracteristicile tehnice includ personalizările a până la 5 profiluri, 3 streamuri simultane, număr nelimitat de dispozitive înregistrate pentru fiecare abonament.

În ce privește calitatea stream-ului, o să avem 4k HDR acolo unde e cazul și doar în cazul unei conexiuni de minimum 50 de MBps, ceea ce, pentru mulți dintre noi nu ar trebui să fie o problemă, mai ales dacă aveți routerul aproape de TV.

În ce privește sunetul, o să avem surround 5.1 și Dolby Atmos, dar nu vă bucurați prea mult, cei care vă uitați pe difuzoarele integrate în televizor, tot la fel o să se audă. Dacă nu aveți un sistem audio 5.1, care să fie capabil să redea Dolby Atmos, nu o să simțiți diferența.

În ce privește data lansării, probabil ați văzut deja știrile: Pe 8 martie, de ziua internațională a femeii, HBO Max o să fie lansat în România.

Vezi mai jos cel mai bun clip de pe internet: