Următorul AirPods Pro KILLER! – Huawei Freebuds Pro 3

Mai ții minte că eram super entuziasmat de o pereche de căști anul trecut? Acelea mici despre care am spus că sunt cele mai bune? Din punct de vedere tehnologic, Huawei FreeBuds Pro 2 au fost și sunt în continuare o excepție de la regula în care producătorii se axează mai mult pe conexiune și pe confort decât pe sunet. Să pui într-o carcasă atât de mică, două seturi de difuzoare, fiecare pentru un anumit tip de frecvențe este o realizare. Am spus întotdeauna, la boxe/căști/difuzoare, dimensiunea contează. Aici a contat parteneriatul cu Devialet care i-au învățat să folosească miniaturizarea de care compania franceză era capabilă.

Anul acesta Huawei continuă seria Freebuds Pro 3 cu aceeași idee în minte. Difuzor separat pentru frecvențele joase, pentru bass și o diafragmă de tip planar magnetic pentru medii și înalte. Diferența majoră este că nu mai scrie pe ele Devialet, și la partea de noise Cancelling stau și mai bine. Algoritmii contează.

Ca și construcție seamănă mult cu cele de anul trecut, însă cutia e puțin diferită. La prima vedere nu îți dai seama, dar observi că nu ți se mai blochează degetele când vrei să scoți căștile din ea. Capacul se deschide mai mult și oferă mai mult spațiu de manevră. În plus, și cutia are difuzor și o poți căuta și pe ea, nu doar căștile independent. Totul de pe aplicație. Carcasa se încarcă rapid pe USB-C dar și Wireless, la fel și căștile. Câteva minute la interior în culcușul lor și le poți folosi câteva ore.

În pachet o să mai găsești o pereche extra de capișoane de silicon, special pentru cei cu urechi mai mici. Îmi place că Huawei ascultă de feedback-ul clienților și modifică lucruri atât e mici dar importante în generațiile următoare. Lucrurile mici contează.

La sunet nu s-au schimbat multe, erau deja aproape de top, acolo cu cele mai bune din lista noastră, dar atenuarea de zgomot activă a suferit modificări importante. În total, pe fiecare cască există patru microfoane responsabile de noise cancelling și de conversație. Două sunt la interior, două la exterior. Chestia e că nu ai multe setări de făcut în aplicație, așa cum te-ai aștepta, algoritmii fac totul pentru tine. Căștile își dau seama de zgomotul exterior, dacă ești pe stradă, în metrou, în autobuz, avion, mașină personală, sau poate la un concert, și adaptează nivelul de atenuare de zgomot activă după situație. Sunt mai puțin agresive în acest sens, dar cred că fac o treabă mult mai bună ca cele de anul trecut.