HUAWEI WATCH 4 PRO SPACE EDITION + WATCH 3 FIT – REVIEW / WALKTROUGH

Mi se pare incredibil cum un singur element de design poate schimba cu totul aspectul unui produs. Ca la mașini de exemplu, deși știi că e doar un ”pachet M” arată spectaculos în comparație cu versiunea.. normală să îi zicem. Așa e și cu Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Marginea aceea roșie și curbura puțin diferită a ecranului îl fac mai atrăgător ca orice alt smartwatch pe care am pus mâna anul acesta.

Am pus mâna pe el, l-am butonat de i-au mers fulgii, și pe el și pe frățiorul mai mic Huawei Watch Fit 3, și în clipul de mai jos îți spun toate impresiile mele, micile elemente de ”tuning” pe care le are în comparație cu versiunea inițială de Watch 4 Pro, și îmbunătățirile din punct de vedere software.

Dacă ești totuși curios înainte să dai click pe video, Huawei Wacth 4 Pro Space Edition este practic un Watch 4 Pro, cu o margine diferită, materiale premium ca titan pentru margine și curea, bezel din ceramică ținută multe ore la cuptor ca să capete culoarea aceea spectaculoasă și unică de altfel pentru fiecare ceas în parte, și desigur safir pentru sticla de pe față. Și crede-mă, safirul este important când ai un gadget la mână pe care îl vei da de toți pereții pe durata vieții lui. Nimănui nu îi place un smartwatch zgâriat.

Cele 65 de grame ale ceasului, fără să iei cureaua în calcul, se simt doar în primele ore sau poate zile de purtare. Asta și pentru că forma ceasului este ergonomică și se așează frumos pe mâna ta. Nu e mic, are 49 de mm în diametru, deși nu pare atât de mare datorită sticlei ecranului ce ajunge aproape spre margine.

Bateria însă e ”stelară” dacă îmi permiți expresia. Până la 10 zile în modul de economie, adică cu mai puține notificări, mai mult pe WiFi decât pe eSIM și 4G, și luminozitatea mai scăzută a ecranului. Sau 4-5 zile în modul intens cu toate notificările și senzorii activi 24 din 24. Oricum ai da-o, îl încarci odată pe săptămână. Nici nu depinzi de încărcătorul din pachet, pentru că Huawei are încă unul din puținele smartwatch-uri ce se poate încărca pe un charger wireless obișnuit. Sau pe spatele unui telefon ce suportă această funcție.

Partea și mai frumoasă e că Watch 4 Pro Space Edition deși merge impecabil cu orice platformă, iOS sau Android, are și magazin dedicat de aplicații unde se pare că stau la coadă dezvoltatorii pentru un loc în listă. Și cu puțin noroc, odată cu update-ul din toamnă de Android 15, cel în care poți selecta din Google Pay portofelul cu care poți să plătești cu NFC, o să poți face plăți și cu ceasul în România. Le ținem pumnii celor de la Google să nu se răzgândească.

Acum, pentru că e un început de drum pentru acest produs, Huawei are ceva promoții interesante. Ceasul are un preț de 3299 Lei și beneficiaza de oferta de lansare pe HUAWEI Store, in perioada 7-21 mai și vine la pachet cu FreeBuds 5i cadou.

Huawei Watch Fit 3 costă 769 lei, vine la pachet cu FreeBuds SE 2 cadou, și are o curea extra. Din pagina Watch Fit 3, din secțiunea Pachet personalizat, o selectezi și aplici codul de discount afișat.