În aventurile noastre zilnice, întâmpinăm diverse produse pe care le testăm până aproape de epuizare. Fie epuizarea lor, fie a noastră. Așa că atunci când am reușit să prind răgaz să mă joc pe un Lenovo Y740 de 17″, am spus că trebuie neapărat să storc proverbialul „must” din el.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

FOARTE MULȚI STEROIZI

Ca specificații, acest „monstru” are un procesor i7-8750H, placă video Nvidia RTX 2080 Max-Q, 32GB DDR4 și un ecran de 144 Hz cu G-SYNC. Pe scurt, este unul dintre cele mai puternice laptopuri de gaming din lume, aflat în prima linie de atac atunci când vine vorba de performanță brută.

ÎN CE JOCURI L-AM TESTAT

Pentru a acoperi o gamă cât mai variată de jocuri, am spus să încerc titluri pe placul tuturor.  Atât cât mi-a permis și timpul, fiindcă experiența a fost mult mai solicitantă decât am preconizat inițial. Am zis să încep cu un shooter preferat de-al meu, Rainbow Six: Siege. Apoi am schimbat registrul la mega renumitul Fortnite. E al doilea cel mai jucat joc de pe planetă, la urma urmei. Am trecut la DOTA 2 fiindcă este unul dintre preferatele mele și chiar eram curios cum se comportă într-un MOBA. La rând a venit shooterul preferat al românilor, Counter-Strike: Global Offensive. Apex Legends a venit pe „masa de operații”, ca în final să termin cu Battlefield 5.

cum l-am testat

Foarte important e faptul că le-am testat pe toate cu setările la MAXIMUM. Nu am arătat deloc milă. O dată în FULL HD pe ecranul nativ al laptopului, o dată pe un ecran 4K la 60Hz. În Ultra HD, le-am rulat inițial cu setări maxime, apoi le-am schimbat la “medium”. Nu intru amănunțit în detalii aici, dar rezultatele nu m-au dezamăgit. În „doar” FULL HD, a devorat tot ce i-am aruncat și a cerut mai mult. Chiar și în Battlefield 5, în online pe o hartă masivă, a rămas constant între 80 și 90 de FPS-uri, în funcție de ce era pe ecran. Același ritm l-a păstrat în toate și da, e foarte capabil și de 4K. Nu la ultra, dar dacă umbli puțin sub capotă la jocuri, reușești să scoți 60 de cadre în aproape tot ce dorești.

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Baieti ramaneti la prezentari basic:)) sunteti foarte cringe cand incercati sa fiti amuzanti…adica nu se potriveste varsta voastra si chiar nu aveti nevoie de aceste mici glumite.Daca voiam amuzament ma duceam la IOBAGG sau Codrin Bradea(referitor la video.ul lui George). Keep up the good work!
    De asemenea,daca tot nu reusiti sa-mi raspundeti pe inatagram,la un laptop Asus ROG Strix gl553vd (8gb ram,gtx 1050ti,i7 coffe lake cred) imi recomandati sa-mi iau intai un ssd de 250 sau un upgrade de inca 8gb ram?(pentru PUBG in special,dar si pentru jocuri ce vor urma)

    • 2

      PUBG este prost optimizat. Indiferent ce hardware ai, jocul necesită multe resurse. Sincer, ai avea nevoie de amândouă. Windows se mișcă indiscutabil mai rapid cu un SSD, PUBG doar v-a încărca texturile mai rapid. Dar în același timp, fiind slab optimizat, ai nevoie și de ceva RAM. Dacă joci mai mult faci browsing, mergi pe RAM. Dacă folosești laptopul mai mult pentru daily work, atunci SSD primul. După cum am spus, aș merge eventual pe amândouă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.