Filme de speriat pe NETFLIX în Noiembrie

A venit luna Noiembrie. Conform tradiției impuse de americani, perioada asta este plină de filme horror. Evident, Netflix este plin de opțiuni pentru fanii genului. Eu mă declar în afara acestei categorii, cu toate că, uneori, merge un film de groază, mai ales unul bun. Despre acestea bune vă vorbesc astăzi. Hai să vedem:

Bram Stoker’s Dracula – regizat de Francis Ford Coppola.

Gary Oldman, Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Monica Belluci și Winona Rider. Gary Oldman e tare în film, Anthony Hopkins așa și așa, Monica Belluci e ceva vampiriță-demon care îi suge din sânge lui Keanu Reeves, Winona Rider e bine, dar Keanu Reeves e la pământ. Face un accent britanic imposibil de crezut. Cel mai amuzant nu este felul în care vorbește personajul lui Keanu Reeves, totuși, ci felul în care contele Dracula vorbește în română.

Dacă treci peste chestiile astea vei vedea o adaptare simpatică a romanului Dracula, cu o atmosferă înfricoșătoare, specifică sezonului.

The Shining – regizat de Stanley Kubrick, după romanul omonim scris de Stephen King. Din nou vă recomand un film regizat de Stanley Kubrick, până vă prindeți să vă uitați la ele. The Shining a produs printre cele mai memorabile imagini din filme thriller și horror. Fiți atenți: imaginea cu gemenele, cadrul cu sangele care umple holul, here’s johnny.

Filmul spune povestea unui tip care, împreună cu familia lui, își ia rolul de îngrijitor al unui hotel mare și vechi. O furtună de zăpadă îi blochează pe cei trei în hotel, iar personajul principal, jucat de Jack Nicholson, o ia razna.

Hai și un serial că știu că vă plac mai mult astea: Ratched. Are un singur sezon, de fapt. Filmul celebru din 1975, “Zbor deasupra unui cuib de cuci” o are ca antagonistă pe șefa asistentelor, nurse Ratchet. Serialul de pe Netflix este un soi de prequel/prolog al filmului menționat mai devreme. 

Realizat într-o stilistică specifică filmelor noir, cu accente moderne și cu momente foarte bune de thriller, serialul iese în evidență din oceanul de produse originale, dar aproape identice, produse de Netflix.

Mother! Cu semnul exclamării, sau, cum spunea profesoara de română dintr-a 6-a, semnul mirării. Mother este un film bun, ciudat, cu Javier Bardem și cu Jennifer Lawrence care este mai puțin enervantă în filmul ăsta, față de obicei. 

Darren Aronofsky este regizorul filmului, o alegorie biblică destul de înspăimântătoare, un film capabil să dea coșmaruri așa că nu îl vedeți chiar aproape de culcare.

În film, o tânără trăiește o viață liniștită într-o casă izolată alături de soțul ei, un poet de succes. Liniștea lor este deranjată de sosirea unui cuplu misterios. Sunt niște chestii ciudate tare în film, dar asta nu e deloc surprinzător pentru regizor, pe care îl avem vinovat și pentru filme precum Pi, Requiem for a Dream, Black Swan și altele, toate presărate cu tot felul de ciudățenii. Este un regizor inventiv, ale cărui filme merită urmărite.

Ultima recomandare de filme specifice sezonului, disponibile pe Netflix, este filmul Doctor Sleep. Tot o ecranizare a unei cărți scrise de Stephen King, continuarea poveștii din The Shining. Ewan McGregor joacă rolul lui lui Danny Torrance, adică copilul din the Shining, doar că la 40 de ani de când Jack Nicholson și-a băgat capul prin ușa de la baie. Filmul se anunță cel puțin decent, având toate premisele unui thriller bun.

La finalul clipului am făcut și o recomandare surpriză. Check it out: