Disney + e aici! Cu ce vine serviciul de streaming?

Serviciul de streaming Disney + o să fie lansat în România pe 14 iunie. În sfârșit, avem o dată oficială de lansare, după ce am primit amăgiri deloc concrete precum “anul viitor” sau “vara aceasta”. Tradițional, vara este sezonul blockbusterelor în cinematografe. Iar lansarea Disney + fix la începutul sezonului cald nu e nicio coincidență.

Disney + a fost lansat în 2019 în Statele Unite ale Americii, Canada și Olanda. Ulterior, puțin câte puțin, s-a extins mai peste tot, în cele din urmă ajungând și în țările mai puțin importante precum România. Să vorbim fără ascunziș: motivul pentru care serviciile astea de streaming ajung așa târziu la noi este pentru că avem net bun și piratăm masiv.

O să fie disponibil în Românie din 14 iunie și o să coste 29.99 de lei pe lună sau 299,99 de lei pe an, ceea ce înseamnă 6,06 euro pe lună și, evident, 60 de euro și 60 de eurocenți pe an. Compară singur cu cât dai momentan pe serviciile la care ești abonat și, mai important, cred, adună banii ăștia cu sumele pe care le plătești deja și trage singur concluzia dacă merită.

mii de episoade și filme Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic. Concret, dacă ar fi să judecăm după cantitate, catalogurile acestor brand-uri sunt imense. Știu că mulți dintre voi sunt fani Marvel, așa că poate ăsta este un motiv de bucurie pentru voi. Ca noutate, pe Disney + o să fie disponibilă seria “Moon Knight”. Din universul Star Wars, o să avem The Mandalorian, The book of Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, și, probabil toate titlurile lansate până acum. Se mai laudă cu niște filme cum ar fi “Free Guy” din 2021 cu Ryan Reynolds și “Cruella” cu Emma Stone, seria animată “The Simpsons”, ceea ce mă bucură și, atenție, “Grey’s Anatomy”.

În comunicatul de presă, mai este scoasă în față seria originală National Geographic “Lumea văzută prin ochii lui Jeff Goldblum”, care pare genul acela de serie cu un actor care se plimbă prin lume, vorbește spre cameră și spune lucruri amuzante și interesante, mai vorbește cu diferiți oameni, mănâncă diferite chestii și alte activități interesante pentru ochiul spectatorului.ț

În ce privește detaliile tehnice, Disney + menționează doar calitate înaltă. Deci 4k HDR. Mai au o chestie care se cheamă iMax Enhanced, pentru câteva titluri Marvel. iMax Enhanced înseamnă că, în loc să vezi formatul lat, unele secvențe au un format mai înalt, care mimează cumva iMaxul nativ. E un soi de struțocămilă care sună mai degrabă a manevră de marketing decât a îmbunătățire a experienței unui film văzut acasă. Poate sunt doar eu sceptic, dar sper să fie ceva într-adevăr bun.

Vezi clipul integral mai jos:

https://youtu.be/e75-wy1b5xQ