Ce culori se poartă în decorațiunile de sărbători

Sărbătorile se apropie cu paşi repezi iar prietenii şi rudele au început deja să-şi anunţe vizitele. Dacă de partea culinară se ocupă altcineva, sau poate chiar tu îţi vei demonstra talentele, amenajarea casei şi decorarea bradului pică pe umerii tăi vânjoşi şi ştim sigur că vrei să îţi impresionezi musafirii cu viziunea ta. Pentru a obţine o atmosferă caldă, primitoare şi cât mai chic, trebuie să fi la curent cu trendurile promovate de reviste şi designeri pentru acest sezon festiv, pe care să le incorporezi în locuinţa ta.

Alb şi nuanţe de bej

decorațiunile de sărbători

Anul acesta vom vedea peste tot globuri, fundiţe, beteluri şi mărgeluţe în diverse nuanțe de bej, o culoare pe care în mod normal nu ne-am gândi să o asociem cu Crăciunul. Deşi combinaţia de alb şi bej poate părea plictisitoare sau ternă, în combinaţie cu verdele frumos al bradului, efectul va fi unul extrem de elegant, modern şi ieşit din comun. Alătură ornamente alb unt cu panglici şi fundiţe confecţionate din pânză de sac pentru a obţine un decor cu tentă rustică.

Mov şi bronz

Şi a doua combinaţie care şi-a făcut apariţia prin toate revistele este puţin neaşteptată, însă de mare efect. Dacă în general movul a fost asociat cu galbenul sau auriul, anul acesta, bronzul devine vedetă şi subliniază eleganţa regală a movului. Pentru o notă masculină, lasă ornamentele bronz să domine ca şi proporţie şi adaugă ornamente mov ca accent.

Turcoaz

decorațiuni

Turcoazul îşi face încet dar sigur apariţia peste tot şi nici decoraţiunile de sărbători nu scapă de această preţioasă culoare. Îţi poţi decora bradul cu ornamente în această nuanţă-bijuterie, poţi colora masa de sărbători sau chiar condimenta locuinţa cu pernuţe şi pături în diverse nuanţe, pentru un aspect chic. Alătură turcoazul cu alb, argintiu sau nuanţe de bej şi cu siguranţă îţi vei uimi invitaţii.

Auriu şi alb

decorațiuni

Auriul este de neratat atunci când vine vorba de sărbători, însă anul acesta, el face casă bună împreună cu albul. Dacă în anii precedenţi se promovau combinaţiile de auriu şi mov, roşu sau verde, acum albul devine partenerul ideal al acestei culori luxoase. Fie că vei alege decoraţiuni albe, completate cu elemente aurii, sau vei folosi vesela simplă, albă, cu câteva picturi aurii, această combinaţie inspiră eleganţă, nu se demodează şi este uşor de controlat.

Dacă îţi doreşti ca locuinţa ta să fie învăluită de un aer festiv, dar la modă şi cât mai ieşit din comun, incorporează cu încredere aceste culori şi combinaţii atunci când te hotărăşti să decorezi, însă nici combinaţiile clasice nu sunt de ignorat dacă eşti un tip mai clasic şi nu vrei să te complici.