Cum să-ţi transformi locuinţa cu efort minim

Fie că te-ai mutat de curând în propria ta casă nouă, că ţi-ai schimbat chiria sau că pur şi simplu vrei să îţi împrospătezi estetic spaţiul, cu îndemânare şi puţin chef îţi poţi transforma locuinţa într-o oază parcă desprinsă din reviste. Atenţia pentru detalii şi o privire analitică te pot ajuta să schimbi aerul din casă sau să dai o notă personală şi elegantă noului spaţiu pe care îţi doreşti să îl ocupi. Mai ales atunci când ai de-a face cu pereţii altcuiva, indicat ar fi să nu te apuci să investeşti în noi seturi de mobilier sau modernizări, dar nici să găureşti pereţi sau să schimbi corpurile de iluminat, însă cu ajutorul câtorva trucuri, poţi realiza o reamenajare veritabilă.

Joacă-te cu arta

Cel mai simplu mod de a decora orice spaţiu este să apelezi la tablouri, postere şi poze, pe care să le aranjezi într-un mod studiat şi planificat, astfel încât să obţii o compoziţie. Pentru un plus de farmec şi o notă mai personală, alege poze sau postere care să te reprezinte sau care să vorbească despre pasiunile tale şi înrămează-le într-un mod deosebit. Rame de calitate şi cu design deosebit poţi găsi oriunde, iar dacă nu vrei sau nu poţi să dai găuri pentru a le expune, prinde-le de perete cu scotch special, dublu adeziv.

Caută la vechituri

Cum să-ţi transformi locuinţa

Pentru o mobilare ieftină, de efect dar şi cu un efort minim, dă o tură prin magazinele de vechituri. Da, o să dai cu ochii de multe gunoaie sau de obiecte demodate, însă ai şanse să descoperi şi piese interesante, de calitate, care să îmbogăţească estetic amenajarea. Dacă îţi doreşti să păstrezi un aer modern, ia piese cu design simplu şi vopseşte-le tu pentru a le da o viaţă nouă. Un scaun turcoaz poate deveni accentul mult dorit într-un living plictisitor iar noptiera decorată cu foiţă de aur poate spori aerul de eleganţă din dormitorul tău. Trebuie doar să fi creativ şi să ai chef de căutari.

Transformă din accesorii

Cum să-ţi transformi locuinţa

Poate că nu îţi permiţi să schimbi mobilierul, sau nu ai voie, dar nici de finisaje noi nu ai chef, dar totuşi îţi doreşti să creezi o anumită atmosferă. O soluţie simplă este să accesorizezi cât de mult se poate, şi nu neapărat cu mileuri sau bibelouri. Alege feţe de pernă interesante şi colorate care să dea puţină viaţă spaţiului şi caută perdele şi draperii cam în acelaşi ton, pentru a menţine coerenţa. Iţi poţi decora sertarele cu mânere noi, cu un design deosebit, sau îţi poţi decora biblioteca cu un tapet colorat, cu model deosebit. Decorează cu ajutorul oglinzilor, ramelor, covoarelor şi orice îţi mai place.

Atunci când porneşti deja de la un spaţiu mobilat, iar atmosfera nu prea-ţi place, poate părea o muncă titanică să schimbi orice însă o să vezi că fiecare obiect, accesoriu şi pată de culoare are puterea de a schimba atmosfera şi de a transforma spaţiul, aşa că înarmează-te cu rabdare şi experimentează.