”FLAGSHIP” LA PREȚ MIC? MOTOROLA EDGE 50 PRO

La prima vedere Motorola Edge 50 Pro, pare la fel ca orice alt telefon. Ecran mare, refresh rate bun, baterie mare cu încărcare rapidă, și alte câteva elemente pe care le regăsești la mai toate telefoanele la același buget.

La a doua privire, așa cum am făcut și eu, am observat niște caracteristici pe care le găsești mai degrabă pe telefoanele high-end. Ecran pOLED la 144 Hz, încărcare la 125W pe fir și 50W wireless, ba chiar și reverse charging la 10W pentru prietenii care rămân fără baterie, sau pentru căștile tale wireless. Mai pui pe deasupra și rezistența la apă IP68, adică complet submersibil, și cei 12 GB RAM și 512 GB stocare și deja simți că prețul ar trebui să fie mai mare. În plus, trebuie să te uiți și la construcție, sunt ceva mai puține telefoane care la 3000 de lei vin cu o ramă metalică rezistentă la șocuri și căzături.

Desigur, nu are cel mai puternic procesor, asta l-ar duce cu siguranță în zona de flagship, cu un preț pe măsură, dar totuși în această configurație merită testat. Nici la capitolul foto nu stă rău deloc, un bokeh de calitate cu un decupaj al obiectelor și persoanelor demn de un flagship, și chiar filmare 4K pe toate camerele, chiar și pe cea frontală. Din nou, un plus din punctul meu de vedere. Caut de mult un telefon care să nu fie taxat la acest aspect din software, doar pentru că nu costă 1000 de euro sau mai mult.