Cum purtăm pantalonii albi

Processed with VSCO with c1 preset

Unul dintre articolele vestimentare vedetă pe timpul sezonului cald sunt pantalonii albi. De fapt, albul domină ținutele alături de multitudinea de culori la care apelăm după un lung șir de ținute negre, gri și în general anoste. Însă, eu am un mix de sentimente în ceea ce îi privește, iar acum o să-ți spun și de ce, dar și cum rezolvi majoritatea problemelor care posibil te-au ținut departe de pantalonii albi până acum.

Albul exprimă pe lângă puritate și prospețime și ideea de vară, de căldură, de libetate și mă duc inevitabil cu gândul la vacanță. Însă, cu toate că mă simt atât de bine să îi port sunt și multe minusuri în ceea ce îi privește.

Înainte de toate, având în vedere că vorbim despre alb, o nonculoare atât de pretențioasă, automat și alegerea ținutelor, dar și grija față de ei trebuie să fie mult mai mare decât în mod obișnuit. Totuși, cu puțină atenție poți scăpa cu o pereche de pantaloni alb imaculat după o zi de purtare. Trebuie doar să fii ceva mai grijului. Avem mare grijă când mâncăm și în nici un caz nu facem activități periculoare cum ar fi să desfaci o sticlă de suc, vin, atenție la cafea și lasă creativitatea cu carioci pe la birou. Chiar dacă ești foarte atent pe unde și cum mergi, de cele mai multe ori după o purtare pantalonii albi tind să devină gri-gălbui în zona buzunarelor. Asta se datorează gestului de-a băga mâinile în buzunare. Oricât de mult te-ai spăla pe mâini după ce ai mâncat sandwich-ul cu sosuri ori după ce ai savurat înghețata, clar nu te vei spăla de fiecare dată înainte să scoți telefonul. Dacă ne gândim că în medie deblocăm telefonul de 150 de ori pe zi, înțelegi și tu care sunt șansele ca pantalonii tăi să se murdărească în zona respectivă.

Așa că, sfatul meu este să eviți să porți multe lucruri prin buzunare. Multe portofele, deși sunt din piele, de la căldură și transpirație pot elimina culoare, ceea ce se traduce automat într-o pată. La fel și husa telefonului, cheile sau alte lucruri pe care le porți cu tine. Chiar și unele curele pot murdări pantalonii, mai ales în zonele tensionate unde se află catarama. Așa că, mare grijă la toate aceste aspecte. 

Cum îi purtăm? În primul rând niciodată cu încălțăminte neagră. Așa cum ți-am mai spus deși ar părea ciudat, din punct de vedere vizual o pereche de încălțări contrastante ne împart efectiv în două. De aceea, o ținută formată din tricou galben, pantaloni albi și încălțăminte neagră va fi automat percepută ca una dezechilibrată. Contrastul prea mare dintre partea cea mai de jos și cea centrală nu este deloc plăcută din punct de vedere vizual și este de evitat. Poți alege o pereche de sneakers foarte colorați, cu condiția ca în partea de sus să ai ceva care să contrabalanseze. Însă, niciodată încălțăminte neagră cu pantaloni albi.

Îți plac ținutele allwhite? Interesant, dar foarte complicat. Riscul de-a părea o uniformă este foarte mare, iar riscul de-a o ruina este chiar mai mare. Dacă ai totuși acest curaj, încearcă să folosești nunanțe de alb. Știu, sună ciudat, dar știi și tu că albul nu este doar alb. Avem albul imaculat, avem un alb-gri, un alb mai gălbui și așa mai departe. Încearcă să le combini și evită pe cât posibil albul imaculat. 

Ei bine, și dacă până acum ți-am înșirat atâtea probleme și griji hai să vedem și părțile bune. Așa cum spuneam, albul reprezintă libertate de exprimare, ne duce cu gândul la vacanță și ne dă o stare bună. În plus, contrastează foarte bine cu orice culoare ai purta și mai ales le pune în valore. O cămașă cu un print interesant, un tricou foarte colorat ori o pereche de sneakers deosebiți vor fi chiar mai interesanți în contrast cu pantalonii albi. Însă, este important să creezi un echilibru. 

Ai în minte de fiecare dată faptul că albul pune în valoare orice culoare și chiar îi potențează efectul. Astfel, dacă o cămașă colorată purtată cu jeans clasic ori un pantalon gri va arăta într-un fel, alături de pantalonii albi aceasta va părea chiar mai colorată și mai stridentă. De aceea este important să te raportezi în primul rând la ei. Despre ținutele albe ți-am mai vorbit, iar regulile se aplică și în cazul ținutelor în care doar pantalonii sunt albi. În cazul acesta te poți juca cu mai multe nuanțe, mai multe printuri și poți obține rezultate chiar mai interesante.

Nu uita de curea. O curea contrastantă poate fi o trecere extrem de interesantă de la culoarea din patea de sus a ținutei și pantalonul alb. Practic este important să încercă să gândești în trei-patru culori sau nuanțe și să te joci cu ele. Având în vedere că vorbim de partea din centru a ținutei, din punct de vedere vizual, poți purta cam tot ce îți dorești atât în partea de sus cât și în partea de jos. Pantalonul delimitează deja ținuta, deci avem deja un echilibru. Poți alege să porți un print extrem de îndrăzneț în partea de sus, în timp ce pantofii îi alegi să fie simpli, dar într-o culoare stridentă.

Important este să ai grijă să nu-i pătezi, dar în cazul în care o dai în bară uite aici câteva idei despre cum îi cureți.