După atâtea nuanțe închise, haine voluminoase și texturi grele, vara vine să ne elibereze de această povară prin culori vii, haine vaporoase și texturi ușoare. Când vine vorba de nuanțe, albul se numără printre vedetele sezonului. Fie că vorbim de încălțăminte, jachete sau accesorii, toate reprezintă o alegere bună. 

Albul nu doar că semnifică compasiune, prospețime și este simbolul păcii, dar se și îmbină perfect cu alte nunațe, iar proprietatea sa de a nu atrage lumina așa cum o fac alte culori este un plus pe timp de vară. Și pentru că se combină perfect cu alte culori și persoana care îl poartă se adaptează ușor la orice mediu sau situație. Albul are efect de expansivitate, curățenie, dar și sobrietate. Utilizarea corectă a culorilor te poate ajuta să-ți creezi o stare de confort psihic și bună dispoziție.

Dar să lăsăm de-o parte teoria culorilor și să vorbim despre cum purtăm albul. În primul rând, când vine vorba de ținutele care includ elemente albe sau de cele complet albe, am un mix de sentimente. Pe de-o parte mă simt foarte bine și îmi place să mă îmbrac așa, dar gândul că o simplă pată ori o mână murdară băgată în buzunarul pantalonilor poate ruina ținuta mă face să dau un pas înapoi. 

Știi și tu că oricât ai încerca să nu atingi pantalonii cu mâinile murdare și orcât ai face slalom printre pete, la sfârșitul zilei conturul buzunarului ajunge inevitabil să aibă o nuanță mai închisă. Asta dacă ai reușit să eviți cu succes orice pată de sos, suc sau cafea.

Cum faci să eviți petele și să ai o ținută impecabilă întreaga zi? Sincer, nu am nici o soluție miraculoasă. Pot doar să-ți spun să consulți prognoza meteo înainte de a pleca de acasă și să ai mare grijă atunci când mănânci sau când stai în preajma cuiva care ți-ar putea ruina ținuta.

Și totuși, cum purtăm o ținută complet albă? În primul rând, încearcă să porți nuanțe ușor diferite. Da, există mai multe nuanțe de alb. De la alb imaculat, alb unt, alb lapte și așa mai departe. Ideal ar fi să ai elemente diferite care să balanseze cumva această explozie de alb, dar să ai și unele accesorii cu care să spargi ținuta. Fie că vorbim despre o curea colorată care să împartă ținuta în două, fie că vorbim de o pălărie, brățări sau o jachetă, toate sunt o idee bună pentru a schimba ținuta dintr-una de tip măcelar sau doctor într-una cu bun gust. Important este să nu fii alb de sus până jos și cu atât mai mult nu un alb imaculat. 

De cele mai multe ori eu prefer să port pantaloni și tricou alb, dar să adaugă o pată de culoare fie asorând o pereche de pantofi foarte colorați, fie o jachetă ori o cămașă cu model. În acest fel contrabalansez excesul de alb. De asemenea, îmi place să port o curea colorată pentru a segmenta ținuta în două și pentru a adauga un detaliu. O ideea bună o reprezintă și brățățile, eșarfele sau o bandană burtată la gât. 

În concluzie, dacă vrei să optezi pentru o ținută complet albă trebuie să porți și unele elemente foarte colorate sau cu un print pentru a balansa totul. Ai grijă mare la pete și la modul cum speli hainele. Dacă vrei să-și recapete nuanța și să redevină albe lasă-le mai mult timp la soare după ce le-ai spălat în prealabil cu detergent și clor. Soarele împreună cu clorul vor acționa și vor reda strălucirea hainelor tale.

You Might Also Like

2 Comments

 1. 1

  Salut Razvan,
  Multumim pentru articol.
  Ne poti spune te rog unde gasim cardiganul acesta frumos din pozele tale … sau poate altceva simiar? :)

  • 2

   Salut, Liviu! Mulțumesc pentru aprecieri. Din păcare bluza o am de mai bine de doi ani și nu am văzut recent nimic asemănător. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.