Cum să profiți dacă stai acasă de coronavirus: învață ceva nou

Dacă ești unul dintre cei care pot sta acasă pe perioada pandemiei de coronavirus, profită de timpul liber suplimentar pentru a învăța ceva nou pe numeroasele platforme online disponibile.

Cunosc multe persoane care în ultimii ani și-au propus să facă o schimbare radicală de carieră, întrucât nu erau mulțumite de actualele joburi. În același timp, multe dintre aceste persoane mi-au spus că efectiv nu au timpul necesar pentru a învăța ceva nou în paralel cu actualul job. În plus, varianta de a renunța la job și de a dedica mai multe luni pentru a învăța ceva nou nu era fezabilă în contextul lipsei de economii sau a cheltuielilor cu ratele la bancă sau chiria.

Dacă te numeri printre aceste persoane, pandemia de coronavirus care afectează în prezent Europa ar putea reprezenta o șansă nesperată să ai timpul necesar pentru a învăța ceva nou. Evident, acest lucru este valabil în special pentru persoanele care au posibilitatea de a lucra de acasă, dar și pentru persoanele care în perioada următoare se vor confrunta cu perspectiva de a rămâne fără job din cauza faptului că domeniul în care activează este puternic afectat de pandemie.

Partea și mai bună este că există numeroase platforme unde poți găsi cursuri gratuite pe anumite domenii. Astfel, chiar dacă pandemia îți va afecta în curând veniturile, poți învăța un skill nou fără să cheltui sume suplimentare.

Cursuri gratuite pe Udemy oferite de români

Platforma de afiliere 2performant a inițiat un proiect prin care invită creatorii români de cursuri online de pe platforma Udemy să ofere gratuit cursurile pentru o perioadă limitată de timp, prin utilizarea unor coduri speciale.

Chiar dacă a fost inițiată de numai câteva ore, inițiativa se bucura deja de succes. Astfel, pe pagina web dedicată proiectului găsești o listă actualizată permanent cu cursuri de pe Udemy oferite gratuit de instructori români.

Chiar dacă toate cursurile din cadrul acestei inițiative au instructori români, unele cursuri sunt dezvoltate în limba engleză, însă acest lucru nu ar trebui să reprezinte o piedică. Iată câteva domenii în care poți găsi cursuri gratuite: marketing online (“Cum să câștigi bani ca afiliat 2performant” și “Google Ads – creează și analizează o campanie de căutare”), e-commerce (“Realizare magazin online” și “Creare site modern pe WordPress”) sau limbi străine (“Learn German Language”).

Alte platforme online: Udemy, Coursera, EDX

De asemenea, pe plângă această inițiativă, ai la dispoziție numeroase alte cursuri, dintre care unele gratuite, pe diverse platforme online.

Una dintre cele mai cunoscute platforme este Udemy, acolo unde găsești în general cursuri pe aproape orice subiecte realizate de persoane independente.

Udemy are numeroase campanii de marketing prin care oferă frecvent cursuri la prețuri de numai 12 – 15 euro, astfel că, pentru o sumă ceva mai mare de 50 de lei, ai acces permanent la un curs care te poate ajuta să înveți ceva nou.

Pe lângă Udemy, ai la dispoziție și alte platforme atractive. Coursera este una dintre cele mai apreciate platforme de către cei care doresc cursuri de la specialiști. Aici găsești de regulă cursuri online realizate de universități prestigioase din întreaga lume, inclusiv din Statele Unite, Marea Britanie și alte state europene.

De asemenea, o platformă asemănătoare cu Coursera este EDX, care oferă de asemenea o largă varietate de cursuri online din aproape orice domeniu.

Numeroase cursuri oferite de Coursera și EDX pot fi accesate gratuit, fie parțial, fie integral. Astfel, nu trebuie să-ți faci griji în cazul în care nu ești dispus să cheltui bani pentru o astfel de activitate. În cazul celor mai multe cursuri oferite gratuit ai posibilitatea de a obține un certificat la finalul cursului, însă acesta este de regulă contra-cost și necesită o plată online care variază, de regulă, de la 50 euro la 90 de euro.

Indiferent de platforma pe care o alegi, ai la dispoziție numeroase cursuri online, inclusiv gratuite, pentru a învăța elementele de bază ale unei noi meserii. Sau, dacă nu intenționezi să-și schimbi jobul, poți învăța lucruri noi despre subiecte care te pasionează, dar pentru care până acum nu ai avut timp.

Ce părere ai despre ideea de a folosi timpul petrecut suplimentar acasă de pandemie pentru a învăța ceva nou? Dacă ai găsit un curs atractiv pe o astfel de platformă, nu ezită să ne spui și nouă care este acesta.