Cine câștigă războiul serviciilor de streaming?

Vă invit să analizăm serviciile de streaming și să le situăm undeva în războiul acesta pe care oamenii bogați de la hollywood îl poartă pentru supremație.

Prime Video este cel mai ieftin de la noi din țară, dar are și cea mai bună calitate a imaginii și cel mai bun bitrate. 13 lei 99 costă abonamentul lunar și primești rezoluție 4k HDR și sunet Dolby Digital Plus 5.1

HBO GO era rege în România înainte să vină Netflix și să spulbere tot. Abonamentul lunar aici este doar 3 euro 99 și ne oferă o rezoluție HD, în cel mai bun caz. Filmele și serialele bune sunt greu de găsit și mai mulți utilizatori s-au plâns de funcționalitatea platformei.

Netflix este cel mai popular și pare să fie cel mai echilibrat. Ce fac ei mai bine decât ceilalți? Încep cu ce e cel mai important: Cantitate peste calitate. Este un ocean infinit de titluri de filme și seriale pe Netflix și, cel mai probabil, din 100 de titluri, unul trebuie să-ți placă suficient de mult încât să îi dai play.

Disney plus momentan nu e disponibil și în România, dar este prin alte țări din Europa și în America de Nord și de Sud se învârte în jurul prețului de 6,99 euro pe lună.

Apple TV + – nu e la noi inca, dar costa 4,99 $ pe luna în Statele Unite ale Americii. Au niște producții proprii dar nu o duc așa bine. Stream-ul lor este 4K HDR cu sunet Dolby Atmos, ceea ce e foarte bine.

HBO MAX aparent o sa vina la noi din toamnă. Până atunci, momentan adună 64 de milioane de abonati in America de Nord și de Sud. În Statele Unite, abonamentul la HBO Max costă 15 $ fără reclame și 10 $ cu reclame. Da, e scump. Dar lista lor de titluri arată impresionant.

Am făcut un clip despre toate acestea și mai multe: