Cele mai fresh seriale

Nu sunt un împătimit al serialelor, dar…pot recunoaşte că sunt producţiile pe val în acest moment. Surse de entertainment şi de inspiraţe totodată.  Şi game changers, ca să ne vărsăm tot în engleză. A se vedea nu doar cum marile trusturi le iau drept reper ori cum termeni precum binge apar în vocabular. De teamă să nu cad în patima FOMOFear Of Missing Out, printre cele mai parşive stări de anxietate cu care ne lupătm – voi încerca să mă pun la curent cu câteva dintre cele mai tari seriale ale momentului.  Căci, na, mai sunt momente în care vreau linişte, nu doar să trec pe acasă pentru un duş şi schimbul de haine. :)

Bun, din auzite, citite şi intuite, am notat aşa:

Westworld

Se pare că sunt printre ultimii pământeni care n-au dat play seriei SF care tratează o temă cât se poate de actuală: revolta roboţilor.  Înţeleg că locul acţiunii este un fel de parc de distracţii pentru adulţi, unde oamenii plătesc pentru tot felul de experienţe. Iar tot felul ăsta, cică e chiar tot felul. Din ce am văzut eu în trailer, situația de echilibru prezentată la început o să se cam strice. În sensul că maşinile o iau pe arătură odată ce îşi dau seama că sunt controlate. Brrr….am dreptate?

Am mai remarcat că la bază stă un SF cult, din 1973, scris şi regizat de Michael Crichton. Adică omul cu romanul după care Spielberg a făcut Jurassic Park. Deci, trebuie să fie interesant.  Iar un alt motiv pentru care ”Westworld” stă în cap de listă e…că se află abia la al doilea sezon. Adică n-am de tras foarte mult până să ajung cu el la zi. Plus recenziile, care vorbesc despre tot felul de teorii legate de personaje.

Apropo, de ce zice toată lumea că îți trebuie un grafic ca să înțelegi ce se întâmplă? Cât de complicat poate să fie, mai dificil ca “Game of Thrones”?

13 Reasons Why

Al doilea pe lista mea este ”13 Reasons Why”, care, iar, abia ce debutează cu al doilea sezon.  Spre deosebire de “Westworld” (HBO şi HBOGO), de care lumea se plânge că trebuie să aştepte episodul săptămânal, ăsta cu motivele ca-n Mioriţa vine cu lopata pe Netflix. Adică…toate cele 13 episoade sunt împachetate, ştampilate şi gata de livrat.

Cam două minute mi-a luat să intru în poveste – trailerele să trăiască!. Iar un prim aspect care mă face să cred că am ales bine e că personajele par cam de vârsta mea. Avem ceva cu o sinucidere neînţeleasă, o cutie cu înregistrări audio şi mult, mult mister.  Sunt curios pe de-o parte de ce e atât de lăudat serialul de către critici şi, efectiv, desfiinţat de psihatri şi psihologi.

La casa de papel (Money Heist)

Zice Netflix că ar fi cel mai vizionat serial într-o altă limbă decât engleza. Hop! Sus pe lista mea! Trailerul mă ţine: ceva cu o bandă de hoți şi un plan pentru o spargere de proporţii. Care plan dă chix, că altfel nu ma făceau spaniolii filmul… E catalogat drept “de acţiune”, ceea ce, iar mă intrigă un pic. Pentru că seriale bune de acţiune…nu prea am mai văzut în ultima vreme. “La casa de Papel” se pregăteşte pentru cel de-al treilea sezon (2019). Primele două, evident, se găsesc pe Netflix.

Deci, cum ţi se par alegerile mele? Renunț la ceva, adaug altceva? Tu ce ai în playlist pentru viitorul apropiat?