Cel mai puternic Aventador. Dodge lanseaza un muscle car electric

Salutare tuturor și bine v-am regăsit la un nou episod Autotech.

Prima știre de astăzi este despre noul model BMW Seria 2. Se vede înclinația către un public mai tânăr, mai ales prin alegerea culorii de lansare a modelului 240i. În faza de lansare vom avea două variante, 230i și 240i. Modelele au motoare de 4 cilindri cu 250 cp respectiv unul de 6 cilindri în linie cu 382 CP. 240i-ul accelerează de la 0-100 în 4.1 secunde, conform spuselor celor de la BMW.

Atingem și nouă eră Lamborghini, unde a fost anunțată și ultima versiune a flagshipului lor actual Aventador Ultimae ce dezvoltă 770 CP, cel mai puternic Aventador de până acum. Au declarat însă clar că pentru urmatorul flagship, vor lua cu totul de la 0 un motor V12 aspirat, dar atașat unui sistem electric, așa cum am văzut pe ediția limitată Sian.

Următoarea știre ce ne-a atras atenția în mod deosebit este legată de start-up-ul Hercules și noul lor pick-up truck electric cu un nume pe măsură – Alpha, fiind și primul lor model. Ceea ce ne face extrem de curioși este cum va arăta pick-up truck-ul în versiunea de serie, designerul principal fiind Pininfarina.


Ultima știre vine din partea celor de la Dodge care au anunțat că până la finalul anului 2024 vor lansa un muscle car electric, exact asta fiind și exprimarea CEO-ului. Ei nu vor face o mașină electrică, ci un eMuscle.

Vedeți clipul acestei săptămâni pentru știrile pe larg: