Ce să faci în weekend

Dacă este vineri, este despre zi scurtă de lucru, despre planuri de relaxare și evident despre lista mea cu idei de activități. Vremea este din ce în ce mai prietenoasă, așa că activitățile la exterior sunt din ce în ce mai dese. Gata cu frica de-a ieși în parc de teama frigului și gata cu zilele petrecute pe canapea în fața televizorului. Zic să-ți faci curaj și să-ți planifici cât mai multe ieșiri.

Începem cu ziua de vineri, când are loc premiera filmului Dumbo. Cu siguranță ai auzit de simpaticul elefant care poate să zboare. La aproape 80 de ani de la prima apariție, personajul Disney se întoarce pe marile ecrane de data aceasta într-un film live action, regizat de Tim Burton. Cu aceste două detalii cred că putem spune deja că filmul va fi un succes. Simpaticul personaj, alături de talentatul regizor n-au cum să dea greș. În cazul în care nu știi povestea lui Dumbo, trebuie să știi că acesta, asemenea rățuștei cea urâtă, era ținta glumelor din cauza faptului că era diferit. În cazul lui, urechile disproporționate îl făceau ținta criticilor la circul condus de Max Medici. Însă, în momentul în care își descoperă abilitățile și devine un adevărat centru de atracție, lucrurile se schimbă. Și pentru că nu vreau să-ți stric surpriza, indiferent dacă știi sau nu povestea, te las să descoperi și să te bucuri de film la cinema. Începând de astăzi, 29 martie 2019, filmul rulează în toate cinematografele din țară.

Ce să faci în weekend

Pentru ziua de sâmbătă m-am gândit la o piesă de teatru. La Tetrul Național București se joacă de la ora 20:00 piesa “Allegro, ma non troppo“. Piesa este o comedie sentimentală, cu suspansuri dramatice și intrigi amoroase, o satiră de moravuri cu un milionar și a sa soție, un dramaturg și alte personaje pitorești. Piesa este plină de apariții neașteptate, momente amuzante, dar și dramatice și evident, este plină de răsturnări de situație. Piesa este de fapt o pledoarie pentru firescul în teatru, care trebuie să se inspire din viață. Printre actori îi regăsim pe Aylin Cadîr, Marius Rizea, Monica Davidescu și pe Victoria Dicu. Biletele costă 20 și 40 de lei.

Pentru că duminică avem parte de o zi cu soare și cele mai mari temperaturi din weekend, propun să-ți programezi o plimbare prin parc, prin centrul orașului sau să mergi la o terasă.