Ce lenjerii de pat ne recomandă specialiştii anul acesta

Despre importanţa lenjeriei de pat pentru calitatea somnului, dar şi despre cum poţi alege setul perfect, am mai discutat mai demult aici, iar dacă aceste aspecte nu se vor schimba prea curând, trendurile din acest domeniu se schimbă constant, în general în bine. Mergând mână în mână cu tendinţa generală de a avea amenajări mai funcţionale, cu scop sustenabil, specialiştii ne vând câteva ponturi şi în legătură cu dormitorul şi lenjeria de pat, acestea având un puternic impact asupra stării noastre emoţionale. 

Monocrom, chiar pe alb dacă se poate

lenjerii de pat

În mai multe reviste de specialitate, diverşi designeri celebrii au încurajat consumatorii se îşi îndrepte atenţia spre lenjeriile de pat monocrom, dar în special către cele în nuanţe de alb. Motivele sunt extrem de simple, dar şi foarte practice. Lenjeriile cu modele complicate, şi numeroase culori, sunt mai greu de asortat, putând chiar să încarce atmosfera din dormitor şi stricând astfel amenajarea ta bine gândită. Pe lângă aspectul estetic, pot fi mai pretenţioase la spălare şi se pot chiar strica într-un timp scurt, dacă ies culorile. Cele monocrom se asortează uşor cu orice tip de atmosferă, mai ales cele albe, se curăţă mai uşor şi, dacă sunt în nuanţe mai deschise, se menţin extrem de bine în timp. 

Print şi model

lenjerii de pat

Dacă dormitorul tău este amenajat în concordanţă cu principiile minimaliste, poţi asorta cu uşurinţă cam orice fel de lenjerie de pat. Pereţii albi şi mobilierul excesiv de simplu pot crea o atmosferă destul de neprietenoasă şi plictisitoare iar o pată de culoare poziţionată cu atenţie poate transforma complet aspectul camerei. Lenjeria de pat poate fi accentul de care ai nevoie, avantajul fiind că prin schimbarea ei săptămânală, schimbi şi lookul dormitorului. Totuşi, e bine să nu alegi modele mult prea încărcate, cu prea multe culori sau printuri diferite, ca să menţii o atmosferă elegantă. Anul acesta se poartă foarte tare printuri geometrice simple, gândite din linii sau motivele vegetale, uşor stilizate. Dacă lenjeria este monocrom, un model geometric din linii albe, negre sau gri poate transforma patul într-un punct de interes.

Dinamism 

Poate ai observat prin reviste diverse poze cu dormitoare complet albe, cu lenjerii la fel, dar care totuşi aveau un farmec aparte şi un aer vesel şi energic. Secretul designerilor? Pernele decorative. Dacă lenjeria de pat este monocrom sau chiar albă, poţi îmbunătăţi aspectul patului, şi să creezi un sentiment de lux şi răsfăţ, cu ajutorul câtorva perne decorative de diverse dimensiuni, cu care te poţi juca estetic aşa cum vrei. Alege feţe de pernă cu modele interesante, fie geometice, vegetale sau cu desene abstracte, şi distrează-te atunci când vine vorba de culori. Dacă lenjeria de pat este una simplă şi funcţională, poţi alege feţe de pernă cu broderie colorate, cu pete de culori mai excentrice sau chiar din materiale speciale, cum este catifeaua. 

Pentru a avea un dormitor care să funcţioneze în avantajul tău, dar a cărui întreţinere să nu-ţi dea bătăi de cap, trebuie doar să alegi lenjerii de pat practice, cât mai simple, şi să fii creativ atunci când vine vorba de elementele decorative. Gândeşte simplu atunci când vine vorba de piesele pe care le vei folosi continuu şi fă un exerciţiu de imaginaţie atunci când alegi pături şi feţe de pernă decorative.