Ce joc video aștept cel mai mult în 2019

În urmă cu ceva timp am scris un articol despre motivele pentru care iubesc World of Warcraft. Și probabil voi spune asta până când aparatele de susținere a vieții vor scoate acel sunet lung și inconfundabil. Dar când spun asta, mă refer la varianta sa inițială și până la inclusiv Wrath of Lich King pe care l-am jucat sute de ore în timpul liceului. Fără regrete vă împărtășesc că printre cele mai frumoase amintiri pe care le am din perioada aceea e când jucam WoW cu cel mai bun prieten al meu în vacanțe, mai ales în cea de Crăciun când mergeam cu PC-ul la celălalt acasă și nopțile se contopeau în zile.

Revenind, ce am spus despre joc în primul articol a fost asta: ”După șase ani de la lansarea inițială, World of Warcraft devenea o forță de neoprit în industria gaming-ului. Nimic nu îl putea atinge. A lăsat toată competiția în urmă și în 2010 și-a atins apogeul numărului de jucători activi. Cu peste 12 milioane de abonați, în lumea gaming-ului WoW nu mai era doar un simplu joc, ci un fenomen cultural și social. Toți vorbeau despre el. Cei care îl iubeau, inclusiv cei care îl urau, deopotrivă.”

Asta cu siguranță va rămâne neschimbat în istorie și pentru cei ca mine, nimic nu va putea înlocui sentimentul nostalgic din lumea fantasy excelent construită din universul Warcraft.

De la prima sa iterație, au apărut expansion-uri care adaugă conținut extra, să îți poți continua aventurile cu personajele tale. Deși le apreciez pe toate, tot am rămas și mereu voi rămâne prins în melancolia primei versiuni, ”vanilla”. Adică de bază. Motivele sunt simple de înțeles. Pur și simplu a fost prima dată când am început o asemenea aventură epică într-un univers fără paralel.

De aceea, când am auzit că Blizzard, compania care face jocul, a închis un server privat de WoW clasic ca să facă ei un server oficial, am fost teleportat în timp când nu știam ce înseamnă chirie, întreținere și grijile cotidiene. Recent am primit și o dată de lansare pentru acest World of Warcraft Classic, 28 august 2019. Deși apar alte minunății, precum Wolfenstein Youngblood, Doom Eternal ori Death Stranding, tot cu gândul la acea senzație unică am rămas și puteți înțelege de ce pentru mine, cel mai așteptat joc din 2019 este relansarea lui WoW Classic.