Ce facem în weekend?

Bună dimineața! Este vineri, așa că hai să ne începem ziua cu acest gând, să ne facem treaba cât mai bine, dar cu gândul la zilele libere. Știu, vremea nu te încântă și nici nu-ți face poftă de ieșit, dar hai să fim optimiști, să ne bucurăm de timpul liber cât mai bine cu putință. Încarcă-ți bateriile, relaxează-te, distrează-te și fă tot ceea ce-ți dorești. Nu-i nici o problemă dacă muncești, de exemplu la un proiect special sau la un lucru care-ți face plăcere. Eu de exmplu, cum vine primăvara, încep să am tot felul de idei de proiecte speciale, de DIY și mă gândesc cu ce să-mi ocup timpul când nu am chef să ies în oraș.

Poți de exemplu să începi unele cursuri, dacă ai vreo pasiune pe care n-ai găsit timp să o dezvolți. De asemenea, dacă nu ți-ai descoperit nici o pasiune poți încerca diferite activități diferite de rutina ta obișnuită și poate descoperi ceva nou despre tine. Bucureștiul și în general majoritatea orașelor mari oferă o mulțime de posibilități de activități care mai de care mai interesante. Nu trebuie decât să le descoperi.

Ieri, 18 aprilie 2019, a început Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight în București. Tema de anul acesta a evenimentului este EuropeLights, iar artiștii locali și internaționali vor exprima prin artă valorile europene. Ca în fiecare an, timp de patru zile Calea Victoriei, Strada Lipscani și Piața Universității vor găzdui instalații interactive, sesiuni de video-mapping, concerte și o mulțime de alte evenimente conexe. În cele patru zile evenimentele încep la ora 20:00 și se încheie târziu spre miezul nopții.

Ce facem în weekend?

 

Pentru ziua de sâmbătă m-am gândit să-ți recomand un film, unul despre care a scris deja colegul meu Codrin un review mai amplu și pe care mi-am propus și eu să îl văd. Este vorba despre The Highwaymen de pe Netflix ce-i are în rolurile principale pe Woody Harrleson și Kevin Costner. Filmul spune povestea adevărată a oamenilor care i-au prins pe Bonnie și Clyde despre care sunt sigur că ai auzit cel puțin o dată. Și tot la capitolul filme ți-aș recomanda și McQueen, filmul cult despre viața și cariera celebrului designer britanic. Filmul a fost gândit de regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui și este o capodoperă din toate punctele de vedere. Fie că ești pasionat sau nu de modă, filmul spune povestea unui om de succes, un om care a schimbat în mare măsură industria modei a ultimilor ani.

Ziua de duminică aș dedica-o cititului sau unei piese de teatru. Evident, în funcție de preferințele tale. Din lista cu “Cărți pe care trebuie să le citești într-o viață” ți-aș recomanda “O Mie Nouă Sute Optzeci și Patru” de George Orwell. Romanul conturează Londra anului 1984, într-o lume aflată sub impactul ”Război este pace”, ”Libertatea este sclavie”, ”Ignoranța este putere”. Cu toate că vorbim despre o carte tipărit prima oară în 1954, aceasta descrie cu detalii șocante mecanisme de control în masă aplicate cu perseverență chiar și astăzi.