Review de film – The Highwaymen de pe Netflix

The Highwaymen este un film bun. Unul care îmi aduce aminte că nu trebuie să umpli ecranul de efecte speciale cu super-eroi ca să spui o poveste scrisă bine. Deși uneori poate fi cam sângeroasă în cazul nostru. La urma urmei vorbim despre despre povestea adevărată a oamenilor care i-au prins pe Bonnie și Clyde. Cel mai odios cuplu care a existat vreodată.

 

În rolurile principale îi vedem în echipă pe strălucitul Woody Harrleson și pe monumentalul Kevin Costner. Ca o paranteză, vreau doar să spun că mi-a fost extrem de dor să îl văd în filme, din cauza faptului că este un actor atât de desăvârșit. Vă recomand „Mr. Brooks” cu el. Cei doi sunt foști polițiști texani aflați la o vârstă înaintată. Sunt chemați să iasă „de la pensie” ca să îi vâneze pe Bonnie și Clyde. Texanii erau cei mai buni la ce făceau și orice efort din partea autorităților sa prindă criminalii, nu s-a terminat decât cu vărsare de sânge. Din tabăra lor, bineînțeles.

Fiindcă în urma lor, cuplul lăsa masacru oriunde oprea. Împușcau polițiști fără discriminare și nu aveau deloc milă. Din ce putem observa, empatia lipsește sever în acest duo. Acestea fiind spuse, nu au parte de prea mult timp pe ecran. Bonnie și Clyde sunt portretizați în mod indirect. O dată prin media, prin mărturii ale ofițerilor care lucrează la cazul lor, iar într-o anumită scenă, lipsa de scrupule intrinsecă a lui Clyde este explicată chiar de către tatăl lui Clyde. Pe lângă acestea, Kevin Kostner face o treabă excelentă să aducă la suprafață natura lor adevărată.

În esență, Highwaymen este un film calm, cumpătat, în care nu este vorba despre acțiune și explozii la superlativ. Ci despre doi oameni care au o datorie de făcut. Vânătoarea de monștri cu chip uman este realist portretizată și poartă o gravitate întunecată care deschide o mică fereastră spre lipsa de scrupule a unor oameni. Filmul mi-a plăcut destul de mult încât să vi-l recomand, dacă vreți o pauză de la prea multă acțiune și dacă doriți o experiență cumpătată, dar bine spusă.