Aplicații pentru fitness – Cum te ajută telefonul să faci sport

Aplicații pentru fitness

Aplicații pentru fitness. O scuză pentru a umbla cu telefonul în mână prin sală sau soluția progresului tău în materie de sport? Ei bine, contrar aparențelor, există aplicații care te pot ajuta să faci sport, aproape indiferent de disciplina pe care alegi să o practici. Mie mi-au atras atenţia şapte dintre ele, pe care ţi le descriu mai jos. Pentru că ştiu cum gândesc românii, te avertizez de pe acum că nu toate aplicaţiile din lista noastră sunt gratis, dar asta este și normal, fiindcă și dezvoltatorii trebuie să-și plătească ratele și chiria. Corect?

Pentru lista de mai jos, am ales atât aplicații gratuite, cât și aplicații care implică o achiziție unică sau un abonament lunar. Nu îmi place să dau bani pe geam, așa că nu m-am aruncat la aplicațiile mai scumpe. Nu de alta, dar se presupune că mai plătești și un abonament la sală, îți mai cumperi echipament și alimente sănătoase și deja îți dă bugetul cu virgulă până să se încheie luna. Să începem, deci, cu aplicațiile gratuite și încheiem lista cu două plătite.

Strava

Probabil că ai văzut până acum în feed-ul tău de Facebook un prieten care a distribuit antrenamentul său făcut ”cu Strava”. Ei bine, aplicația populară pe internet este gratuită și ”știe” să numere pași și distanțe parcurse pe bicicletă. Dar asta nu este tot, pentru că poate și să te pună în fața unui clasament global, în cadrul căruia te întreci cu alți atleți amatori din toată lumea. Pentru un abonament plătit, vei putea vedea o analiză detaliată a antrenamentului tău. Aplicația poate fi sincronizată cu Android Wear sau cu Apple Watch pentru a genera și mai multe informații.

Calorie Counter by MyFitness Pal

Când faci sport, pe lângă exercițiile corecte, ai nevoie și de o alimentație potrivită. Asta implică să fii atent la tot ce mănânci, iar să umbli cu un tabel cu calorii la suta de grame nu este tocmai practic. Așadar, ai nevoie de o aplicație cum este Calorie Counter. Este gratuită și se laudă cu o bază de date bine pusă la punct.

Freeletics Bodyweight
freeletics
Dacă ești fanul antrenamentelor cu greutatea propriului corp, Freeletics Bodyweight ar putea fi aplicația potrivită pentru tine. Este gratuită, dar oferă un abonament lunar pentru noi planuri și programe de antrenament. Creatorii săi spun că acoperă orice nivel de pregătire în materie de condiție fizică și experiență. Teoretic, poți începe să faci sport de la zero cu această aplicație, dar noi te sfătuim să te consulți și cu un antrenor personal înainte. Nu de alta, dar s-ar putea să te accidentezi prin casă încercând să copiezi din prima anumite mișcări.

Moves
Moves aplicatie
Cu toate că nu este proiectată neapărat cu scopul să te învețe cum să faci sport, aplicația Moves îți poate contoriza efortul. Practic, dacă ești prea zgârcit ca să-ți cumperi o brățară de fitness, această aplicație poate să-ți numere pașii și să înregistreze cât ai pedalat. Mai departe de atât, nu poate să te ajute, însă este un început în materie de sport.

Nike+ Training Club
Nike+ training club
Poate că nu te vei antrena vreodată în viaţa reală cu o vedetă de talie internațională, dar cei de la Nike îți dau ocazia să ai drept instructor un atlet celebru măcar în lumea virtuală, printr-o aplicație gratuită, numită Training Club. Aplicația face parte din suita Nike+ și poate să fie sincronizată cu Run Club, o altă propunere similară a producătorului de încălțăminte și îmbrăcăminte sport. Experiența acestor antrenamente vine sub forma unor programe pregătite de sportivi celebri în domeniile în care activează și utilizatorul le poate urmări pe ecranul telefonului, pe un televizor smart sau pe unul dotat cu Chromecast. Există mai multe niveluri de dificultate, ca să nu te întreci chiar din prima cu Cristiano Ronaldo.

Seconds Pro – 4.99 dolari


Pentru cinci dolari, aplicația Seconds Pro te ajută să îți cronometrezi antrenamentele și să practici HIIT, adică High Intensity Interval Training. Mai mult, aplicația îți oferă și acces la un program de șabloane pentru antrenamente de tip circuit. Vei spune că de cinci dolari îți cronometrezi și singur antrenamentul, dar câștigi timp pentru că nu trebuie să reprogramezi niciun cronometru și telefonul tău se va putea conecta prin Bluetooth la un tensiometru digital, ca să poți să îți urmărești și pulsul în timp ce te antrenezi. Oricum, nu costă atât de mult și știi sigur că nu vei avea reclame în aplicație.

Aaptiv – 9.99 dolari pe lună

Te costă zece dolari pe lună, dar ai la dispoziție vocea unui antrenor personal, care te ghidează în peste 2.500 de programe de antrenament. În plus, softul îți pune și muzică atunci când faci sport, deci nu vei auzi doar vocea unui antrenor. Poți să îți schimbi programul în funcție de rezultatele pe care le cauți și poți să urmărești tutoriale video, chiar și fără internet, pentru a te asigura că faci pașii corecți înspre sănătate. Deodată, cei zece dolari pe lună parcă nu sunt așa de mulți, nu?