Am condus Mercedes EQS! – Cea mai limuzină!

Odată la ceva vreme, nemții provoacă sau produc câte-o revoluție în lumea automobilelor. N-are rost să le enumăr pe cele de până acum, dar vreau să subliniez că mașina aceasta reprezintă un punct de cotitură. Și “cotitură” este un cuvânt potrivit pentru experiența mea, fiindcă am testat EQS în Elveția, mai exact pe serpentinele Alpilor. And it was fun.

Cu toții știm ce înseamnă S-Class și ce statut îți oferă o astfel de mașină, pe lângă confortul unui penthouse la ultimul etaj al celui mai înalt bloc din capitală. Orice capitală. Știm, în același timp, că o limuzină trebuie să fie silențioasă, tehnologizată și chiar puternică. Confortul e tot acolo, chiar sporit, deoarece vibrațiile și sunetul motorului clasic au dispărut. Fotoliile sunt mai confortabile, sunetul din boxele premium este și mai bun, și dacă așa arată evoluția unei limuzine în viitorul apropiat nu vei mai avea nevoie nici de șofer. EQS mai are puțin și se conduce singură la câtă tehnologie are pe ea, iar ecranele uriașe te invită mai degrabă să te uiți la filme în timp ce te deplasezi în lux.

EQS este noul flagship Mercedes și am fost copleșit din primul moment când m-am urcat la volanul lui. La volanul ei dacă o numim în continuare limuzină, sau mașină.

Deși i-am certat că nu au venit mai repede cu un model full electric, și pe ei cât și pe ceilalți producători de automobile, a venit momentul să îmi retrag cuvintele și să admir ingineria Germană. Deși cred că aici sunt implicate mai multe mâini din toată lumea.