Cinci jocuri video de nota 10

În căutările mele în vasta conglomerație a Internetului, am ajuns să compun o listă cu jocuri pe care le-aș oferi nota binemeritată de zece. Așa că am decis să vă împărtășesc și vouă câteva dintre cele mai bune jocuri video create vreodată.   

Divinity: Original Sin II

Un RPG cu rădăcini clasice în care controlezi mai multe personaje. Dacă nu l-ați jucat, aflați că deși arată ca Diablo 3, este mult mai complex și mai matur de atât. Fiecare luptă prezintă o provocare în care trebuie să rezolvi conflictul în cel mai optim mod posibil. Personajele tale și inamicii atacă câte unul pe rând, iar modul în care faci asta diferă major de la înfruntare la înfruntare. Povestea este miraculoasă, gameplay-ul excepțional, și poți rămâne pierdut în universul acesta mitic zeci și zeci de ore.

Uncharted 4: A Thief’s End

Un titan al jocurilor video de care nu se atinge aproape nimeni. Chiar este al doilea joc preferat al meu și sunt absolut înnebunit după această serie. Dacă le-aș face review, aș da nota zece întregii serii, să fiu sincer cu voi. Poate un opt primului, dar asta fiindcă de la Uncharted 2, seria a devenit de la foarte bună spre fenomenală. Grafica superbă, povestea care bate multe scenarii de la Hollywood și personajele de care m-am îndrăgostit de-alungul timpul compun una dintre cele mai fantastice producții create vreodată. Dacă aveți un PlayStation 4, nu trebuie să ratați acest joc.

The Witcher 3: Wild Hunt

Am mai repetat asta și o voi mai repeta. Inovația pe care a adus-o acest joc în industria de gaming este neprețuită. Unul dintre motive este că până la Witcher 3, misiunile secundare din alte producții se limitau la formulele expirate de „du-te și adu”. Adică băteai la ușa unui nene și te trimitea să îi aduci cinci bostani din ogradă fiindcă el nu putea din cauza unor creaturi. Așa că te duceai pe câmp, le învingeai, culegeai bostanii și te întorceai la om să îi predai, în schimbul unor recompense.

Dar a venit acest joc și a introdus povești atât de bune, încât care m-au absorbit complet. Împletite organic cu misiunile secundare, i-a făcut pe toți producătorii de jocuri de rușine. Nici nu mai menționez de povestea principală sau de gameplay. Witcher a introdus în jocuri o lume vie, reimaginată, extrem de vastă, care pulsează puternic cu aventuri la tot pasul. Open world, cum se spun jocurilor în care te plimbi pe unde poftești și faci mai ce vrei. Faptul că harta e gigantică și populată schimbă radical formula. Deoarece până atunci, în jocuri practic primeam pajiști întinse fără prea multă activitate.

Apropo, abia aștept serialul. Cu Henry Cavill din Superman, în rolul lui Geralt.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Un alt joc de tip open world. Numai că vorbim despre un shooter tactic. Ce face acest titlu să intre în topul meu e faptul că ideea pe care și propus-o creatorul jocului, Hideo Kojima, i-a ieșit aproape de perfecțiune.

Nu este vorba despre cât de bună e povestea. Ci despre cum compui tu povestea prin intermediul gameplay-ului. Misiunile le poți aborda oricum dorești. Poți intra cu armele sus și să eradichezi totul din bază, ori să mergi târâș, să îți anihilezi pașnic inamicii și să îi pui la culcare fără letalitate.

Jocul are o multitudine de caracteristici care încheagă totul într-o experiență fantastică. Pe PC este extrem de bine optimizat. Cu o placă amărâtă GTX 770 cu 2GB și un i5-4670k am scos constant peste 60 FPS-uri. Și nu mă refer la setările pe Low. Recomand acest joc tuturor fanilor de shootere tactice, fiindcă nu trebuie să vă scape. Pur și simplu e formidabil.

Overwatch

Poate că ridicați deja sprânceana, dar există un motiv pentru care l-am ales. Chiar dacă e doar un shooter exclusiv online. Mecanicile de țintit din Overwatch sunt fantastice. Dar nu e de mirare, fiindcă au apelat la dezvoltatorii seriei Call of Duty pentru a le îmbunătăți. Cel puțin pentru mine, CoD are una dintre cele mai bune mecanici de împușcat din industrie, dacă nu chiar cea mai bună.

Pe lângă asta, grafica demnă de culorile Skittles, fluiditatea cu care rulează pe fiecare platformă de gaming, rolurile variate ale personajelor și modul în care funcționează sinergia dintre ele ca echipă sunt absolut senzaționale. Deși cei mai hardcore dintre gameri nu consideră acest joc să fie un shooter demn de priceperea lor, pentru mine Overwatch este un produs excelent care demonstrează de la an la an că e în top dintr-un motiv bine întemeiat.

Ei bine, aici se termină lista cu cinci jocuri pe care eu le consider demne de nota zece.