10 filme bune de văzut pe Disney+, HBO Max, Netflix, toamna aceasta
Mai e oare ceva bun de văzut în acest ocean infinit de content care iși face loc cu coatele printre filme și seriale într-adevăr bune? Mai are sens să ai abonament la disney, netflix, hbo max? Dacă nu ai renunțat încă la ele, îți zic eu acum ce poți să vezi.
DISNEY +
ANDOR este cel mai nou serial din universul Star Wars, care, de când este sub aripa Disney, scoate pe bandă rulantă, filme și seriale, parcă nefiind prioritară calitatea poveștii mereu, ci cantitatea. Serialul nu e rău, totuși, dar nu e nici Mandalorian. Este un prequel al filmului Rogue One, despre formarea alianței rebelilor, în opoziție cu Imperiul Galactic. Apar săptămânal episoadele din Andor, ceea ce mi se pare simpatic, finalul serialului fiind programat pe 23 noiembrie. Dacă vă place Star Wars, încercați Andor, deși, probabil ați făcut-o deja.
Romeo și Julieta din 1996 cu Leonardo DiCaprio și Claire Danes, regizat de Baz Luhrman, care avea și atunci o flamboianță, dar nu era atât de deranjantă pe cât a ajuns să fie. După ce am văzut filmul acesta, am citit și tragedia lui Shakespeare, ceea ce îți recomand și ție să faci, dar în limba originală, dacă te ține. Nu are sens să îți povestesc filmul, este una din cele mai cunoscute povești din ultimele câteva secole, doar vreau să vă zic că sunt cel puțin trei secvențe memorabile în film, care fac din Romeo și Julieta un film important de văzut.
Pe HBO Max sunt multe filme bune, chiar și seriale, dar nu o să includ House of the Dragon, fiindcă am văzut doar 3 sau 4 episoade și nu m-a prins. Vă zic, în schimb, despre C’Mon C’Mon, un film independent american din 2021, care spune o poveste sensibilă și frumoasă despre relația de prietenie dintre un jurnalist și nepotul lui în vârstă de 9 ani, cu o personalitate puternică, în timpul unei crize de familie. Vă zic, un film mai sensibil nu am văzut de cel puțin doi ani.
North by Northwest este, momentan, filmul meu preferat al lui Alfred Hitchcock. Zic momentan fiindcă se schimba în funcție de anotimp la mine lucrurile astea. Cary Grant, care era cel mai sexos bărbat al galaxiei în vremurile respective, joacă rolul unui tip random a cărei identitate este confundată și este urmărit prin toată țara de oameni răi care vor să îl omoare. Este cel mai hitchcockian film dintre toate, după părerea mea, cu un supans greu de egalat.
În cazul în care ești printre aceia care nu s-au dezabonat în masă de la Netlfix, am și aici câteva recomandări:
Încep cu o animație interesantă, regizată de Tim Burton: Corpse Bride se numește și, deși poate o să ți se pară ciudată ca stil și aspect, este o poveste foarte frumoasă, la care m-am uitat cu plăcere. Este vorba despre un cuplu care trece peste obstacolele vieții și ale morții, într-o poveste în care iubirea învinge. O animație stop-cadru, adică păpușile au fost fotografiate cu un aparat foto, cadru cu cadru, de 24 de ori în fiecare secundă. Acesta este tipul meu preferat de animație, plus că Tim Burton e priceput la astfel de povești, deci, vedeți Corpse Bride pe Netflix.
Blonde este un film ca un vis. A fost în trending pe Netflix o perioadă scurtă, primind critici mixte în timpul acesta. Problema cu criticile mixte este că cele negative sunt mereu mai vocale decât cele pozitive. Mie mi-a plăcut Blonde în aceeași măsură în care m-a enervat. Nu vorbesc despre acuratețea poveștii, care contează într-o măsură mai mică, mai ales într-un film de ficțiune. Marilyn Monroe este jucată de frumoasa Ana de Armas, care e din Spania. Marilyn Monroe nu e. Filmul arată frumos, chiar spectaculos aș spune, ritmul fiind unul pe placul meu, însă, povestea e spusă ca într-un trailer foarte lung. Hop-uri prin timp și spațiu și lipsa liniarității mă îndepărtează de astfel de filme. Poate ție o să-ți placă, cine știe. La fel, secvențele de flashback în copilărie mi s-au părut cam kitschoase. Adrien Brody e foarte bun în rolul lui Arthur Miller, iar tot filmul este, cu certitudine, de văzut.
Normal că nu sunt zece filme în articol, trebuie să vezi clipul de mai jos pentru toate: