Video – Warcraft 3 Reforged

Warcraft 3 Reforged este o creație dulce-amară, cum se spune. Principalul motiv pozitiv este faptul că îmi aduce aminte de vremurile „bune” pline de nostalgie, iar partea negativă ar fi că îmi reamintește că Blizzard nu mai scoate titluri noi și originale de foarte mult timp. În afară de Overwatch care are deja 4 ani și apariția lui Overwatch 2 care practic este ca prima versiune cu ceva adaosuri, nu îmi amintesc un titlu revoluționar de la ei. Bine, urmează Diablo 4, dar asta reîntărește afirmația mea din clip când spun că tot ce iese din linia de producție Blizzard, are un remaster, reforged, classic, sau o altă cifră în coadă.

Primul lucru pe care l-am observat de cum am intrat în Warcraft 3 Reforged a fost trailerul sau cinematicul. Știți voi, filmulețul făcut mega fain care are ca scop generarea de hype sau entuziasm. Mă așteptam să fie refăcut de la zero, dar după o privire mai atentă, am observat că era fix același film din jocul vechi apărut în 2002. Bineînțeles că este updatat puțin și rezoluția este curată ca lacrima, dar în principiu, grafica a rămas aceeași. Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu consider asta a fi ceva negativ sau pozitiv, poziția mea rămâne neutră în acest aspect. Dar trebuia să precizez asta.

Tot la grafică, că pe asta m-am axat în clip, am văzut rodul muncii acestei versiuni remastered. Deși când vezi totul de sus, la zoom out maxim, nu prea vezi cine știe ce, abia atunci când dai zoom in vezi adevărata contribuție grafică la joc. Când vine vorba despre texturi, totul și mă absolut totul arată fantastic. Modelele unităților, detaliile de pe ei și din lumea jocului arată foarte calitativ. De la ciocanul lui Thrall cu care începi jocul până la niște oase lăsate pe jos, nivelul de detaliu este extrem de bun. Lumina globală este și ea îmbunătățită, dar nimic extraordinar precum lumina din Metro Exodus de exemplu.

Ca o concluzie, aș spune că este același joc, dar la setări ultra. În nici un caz nu arată ca un produs din 2002 și dacă vrei nostalgia vremurilor de acum 18 ani să te învăluiască, atunci nu trebuie să cauți mai departe de Warcraft III: Reforged.