Video | Cel mai bun joc creat vreodată? – Red Dead Redemption 2 – Review

Red Dead Redemption 2 este un joc video formidabil. Asta reprezintă sigla Rockstar pe o asemenea producție. Așa că fără alte introduceri, vă prezint review-ul meu despre Red Dead Redemption 2.

nu ați mai jucat așa ceva

Dacă era să scriu tot ce mi-am propus despre joc, clipul cu siguranță ar fi trecut de un sfert de oră. Jocul a ridicat ștacheta în industrie mai mult decât a făcut-o Witcher 3 la vremea sa. Asta nu înseamnă că impactul lui Witcher e cu ceva mai diminuat. Dimpotrivă, observ multe elemente care au fost transpuse în această producție. Pe scurt, jocul are standardele atât de înalte, încât alte companii doar visează să se ridice la nivelul său.

nu este perfect!

În materialul video, am vorbit numai de bine despre RDR2. Pe bună dreptate, căci este formidabil. Dar asta nu înseamnă că este un joc perfect. Nu cred că există așa ceva. Nici măcar preferatul meu al tuturor timpurilor, The Last of Us. E perfect doar pentru mine. Acestea fiind spuse, Red Dead Redemption 2 are câteva lucruri care nu mă încântă atât de mult.

Printre ele m-a făcut să oftez faptul că nu poți fugi în baza principală. Când ești cu gașca de nelegiuiți, dintr-un motiv anume nu poți mări viteza la pas. Dat fiind faptul că aproape tot jocul îl petreci galopând pe cal la viteză mare, atunci când te întorci la ai tăi e puțin frustrant să mergi încet pe jos.

este muritor până la urmă

Ce m-a ofuscat foarte mult, sincer să fiu, este sistemul de crafting. Adică „meșteșugăritul”, mai pe românește. Atunci când începi să fabrici săgeți, gloanțe, mâncare sau alte lucruri de care beneficiezi în timpul experienței. Lucrul care mă deranjează este că nu poți face aceste lucruri în cantitate mare, deodată.

Adică trebuie să creezi manual fiecare glonț în parte. Știu că nu sună ca cea mai mare problemă din lume, dar când faci câteva sute de gloanțe, nu vrei să stai minute în șir să faci asta. Ar fi fost mult mai simplu să introduci o cantitate predefinită, iar personajul să își facă treaba singur. Gândiți-vă câte zeci de minute sau chiar ore pierdeți doar făcând aceste lucruri.

De multe ori nu am putut să fac anumite acțiuni în întâlnire cu anumite personaje din joc. Chiar dacă fugeam cu calul spre ei, până am apucat să mă dau jos de pe el, deja pierdeam misiunea respectivă fiindcă timpul de acceptare era mult prea scurt. Așa am ratat cel puțin trei aventuri de genul acesta. Precizez că nu erau de mare importanță, dar m-a scos din imersiune și m-a frustrat puțin.

HDR DEFECT

Ultimul lucru de pe listă este lipsa unui HDR. Cel puțin a unui funcționabil. Fiindcă jocul are opțiunea pe care o poți activa, dar totul se vede subit mai rău. Grafica devine mai încețoșată și luminozitatea scade. Aceste lucruri sunt supărătoare, fiindcă practic nu îl poți vedea în toată splendoarea sa. Concluzia la care au ajuns oameni mult mai tehnici decât mine este că RDR2 nu știe să proceseze semnalul HDR. Îl ia pe cel standard, adică pe cel SDR și îl forțează să facă ceva ce nu poate.

Cam acestea ar fi lucrurile care m-au vexat puțin în timpul meu alături de acest joc formidabil. Dar după cum spuneam, sunt puține situații de acest gen și le-am evidențiat din cauză că și acest joc este muritor.

Acestea fiind spuse, concluzia rămâne aceeași. Anume, că jocul se poziționează cu siguranță în vârful listei pentru cel mai bun joc a generației actuale de console. Cam atât cu ce m-a deranjat la el, iar acum vă las cu review-ul video de mai jos. Spor la vizionat și numai bine!