VIDEO – Volkswagen Touareg 2018: Such premium, wow!

Volkswagen Touareg 2018

Sunt ușor dezamăgit că primul și singurul motor de pe noul Volkswagen Touareg 2018 este un diesel. Ar fi putut demonstra că știu mai bine de atât, după tot scandalul Dieselgate care pare să nu mai lase grupul în pace. O variantă electrică pentru Touareg? În afară de un hibrid, nu se aude nimic.

Revenind la noul Touareg… Este un salt spectaculos de la ultima generație. Chiar nu exagerez când spun că e premium. Arată, se simte și se conduce ca orice rival cu aer de superioritate. Ba chiar mă chinui să găsesc diferențe între Audi Q7, pe care l-am condus acum ceva vreme și Touareg 2018. Bine, asta pe varianta pe care am testat-o noi, full și cu de toate. Adică suspensie pneumatică, bare anti-ruliu active și sistemul deștept care virează și roțile spate.

Mașina îți dă o încredere fantastică de parcă poți să alergi mașina asta ca pe-un Golf GTI. Nu uita însă că e mai lungă și mai lată chiar și decât precedentul Volkswagen Touareg. Motorul trage bine și de la ture puține. Are un cuplu fantastic pe care trebuie să-l folosești nu doar pentru depășiri, ci să-ți tragi și barca de lux. Sau remorca cu mobilă.

Deocamdată Volkswagen Touareg e disponibil în patru niveluri de echipare: Style, Elegance, Atmosphere și R-Line. Style e varianta de bază, cu dotări minimale dar suficiente. Fără briz-brizuri și nici epatări tehnologice. Elegance aduce ecranul de 15 inch, Active Info Display (combo-ul se numește Innovision Cockpit) și un interior în culori mai reci, scandinave. Atmosphere vine cu interior mai cald, ceva mai primitor și e și configurația mea preferată. R-Line, ei bine, e sport wanna-be. Practic, de pe aceste configurații lipsesc suspensia pneumatică, direcția integrală și barele anti-ruliu active. Mașina e confortabilă și așa.

Modelul pe care noi l-am testat, în echiparea numită Atmosphere, costă aproximativ 83.000 de euro. Cu vreo 20-25.000 de euro în minus față de concurența directă. Ceea ce sună a chilipir. Altfel, 80.000 pentru un Volkswagen?! Mașina poporului, much?

Sunt ușor dezamăgit de comenzile de climă care sunt mutate acum pe ecran. Premium nu e doar despre tehnologie și aș fi preferat niște butoane din aluminiu pe care să le simt atunci când setez câte grade sunt în habitaclu. Ce-i drept, nu umbli mereu la asta, dar e greu să-ți iei ochii de la drum dacă îți e prea cald. Altfel, sistemul se mișcă impecabil și se simte exact ca un telefon de top.

Te las acum cu testul nostru filmat în Salzburg, Austria.