VIDEO – BMW X2 – Sports Activity Coupe, SUV-ul pentru Generația Z

BMW X2

BMW X2 este un sports activity coupe, adică SAC, dacă ne luăm după acronime. Noi am spune că este un SUV cu inspirație de coupe destinat unui public mai tânăr. Mai tânăr decât noi, sigur, pentru că cei din Generația Z nu au primit încă o poreclă cool, cum avem noi, milenialii.

Mai puțin important acest lucru pentru cei de la BMW, care au pus pe platforma UKL bazată pe o configurație cu tracțiune față încă un model, X2. Acesta este fratele-coupe al lui X1 și pleacă de la 39.000 de euro cu TVA inclus pe piața din România. Cu vreo 7.000 de euro în plus față de un X1. Adică un Dacia Sandero în echiparea de bază sau un Logan cu mici dotări în plus. Sigur, clientul de BMW X2 nu este interesat de un Logan și nici de un Sandero, dar asta este altă poveste.

Îți mai spun doar că mai ai nevoie doar de 3000 de euro peste prețul de pornire al lui X3 ca să îți poți permite cel mai ieftin X3. Este și asta o treabă, nu? Mai ales când te gândești că poți cumpăra un BMW i3 electric pentru aceeași sumă. Dar, din nou, nu este interesant pentru publicul țintă. Veștile bune? Se conduce în continuare ca un BMW și are tehnologie suficientă pentru toți, dar încă nu este OZN. Nu de alta, dar veți afla din clipul de mai jos cât a costat exemplarul pe care l-am testat noi. În orice caz, avem o dilemă pentru tine, la care așteptăm un răspuns în secțiunea de comentarii de la YouTube.

Vrem să știm cum vezi tu BMW X2. Ți se pare că este un hatchback sau un SUV? Ceva între? Ca de obicei, apreciem creativitatea și așteptăm să vedem o metaforă mai inspirată decât a noastră. Enjoy și spor la inspirație!