Video – Mother! – La o vorbă și un film

Singurul motiv pentru care m-am uitat la Mother de pe Netflix, a fost colegul meu Răzvan Clinceanu, alias PPC. Doar prin insistențele lui am reușit să îl urmăresc până la capăt, fiindcă dacă mă uitam singur, l-aș fi închis după minutul 20. Ce am de spus despre film? Este genial, spre deosebire de mine care am avut nevoie de interpretările altora ca să îmi dau seama ce s-a petrecut. La modul cel mai serios, Mother! este un film strălucit pe care nu trebuie să îl ratezi.

Mother! este regizat de Darren Aronofsky, un renume în industria cinematografică, cunoscut pentru producții precum Requiem for a dream sau Noah cu Russel Crowe. În rolurile principale îi avem pe Jennifer Lawrence, protagonista din Hunger Games, și pe Javier Bardem din No country for old men, Skyfall sau Vicky Cristina Barcelona.

Povestea filmului îi vede pe aceștia, soț și soție, locuind izolați de mediul urban, într-o casă doar a lor. Chiar mai mult de 90% din timpul fimului, acțiunea se petrece doar în casă. La început, totul pare absolut normal, până într-o seară când un doctor rătăcit – Ed Harris – le bate la ușă. Dintr-o discuție în alta, acesta ajunge să rămână la ei peste noapte. De acolo, încep să se petreacă lucruri din ce în ce mai ciudate. Ca de exemplu, a doua zi îi vine soția și ulterior copiii, ca să înceapă să se certe în gura mare despre moștenirea lor, de față cu gazdele lor.

După aceea are loc un eveniment nefericit în care cineva străin își pierde viața în acea casă, iar cumva, priveghiul are loc tot acolo, deși nu are nici o legătura cu Jennifer sau Javier. Iar asta e doar pentru început. Fiindcă ulterior, încep să se întâmple fenomene din ce în ce mai stranii. Duse chiar până în limita absurdului.

Iar pe cât de brusc a început totul, pe atât de bizar se termină filmul. Eu cel puțin am rămas cu un gust extrem de amar la final. Sincer, consideram că am aruncat la gunoi două ore din viața mea. Asta până când am citit puțin despre interpretarea mesajului. Apoi mi s-a părut unul dintre cele mai formidable experiențe cinematografice pe care le-am avut vreodată.

De aceea, te invit să te uiți la Mother!, apoi să dai un click pe clipul de mai jos ca să discutăm împreună.