[Video] De ce merg bărbații la masaj

https://youtu.be/qvltWAZaKmoObișnuim să apelăm la masaj atunci când avem dureri musculare sau vrem să ne relaxăm după o zi grea. Încercăm astfel să rezolvăm o problemă care poate defapt să fie prevenită, sau cel putin tratată din timp. La fel cum se întâmplă cu dentistul. Dacă mergem să tratăm o carie doar după ce a început să ne doară, am mers prea târziu.Masajul pentru bărbați poate fi un subiect tabu. Dacă le spunem prietenilor că mergem la masaj, aceștia își pot face niște păreri mai puțin serioase despre noi. Adevărul este că un bărbat, indiferent dacă este activ sau sedentar, are nevoie să meargă periodic la o astfel de activitate.Dar ce tip de masaj să alegem? Am stat de vorbă cu terapeutul Riccardo Lombradi care ne-a explicat care sunt cele trei tipuri principale de masaj și pe care ar trebui să îl alegem în funcție de stilul nostru de viață.

Masajul de relaxare

Este probabil cel mai des întâlnit pentru că apelăm la acesta după o zi stresantă la serviciu, într-un weekend de relaxare la un spa sau în vacanțe. Masajul de relaxare se face de obicei cu uleiuri aromatice și mișcări mai ușoare care au ca scop activarea circulației sanguine și limfatice. În timpul acestui tip de masaj terapeutul nu pune accent prea mare pe eliberări serioase de tensiuni musculare.

Masajul terapeutic

Când e vorba de probleme structurale sau dureri musculare puternice, este recomandat să apelăm la masajul terapeutic. Efectele acestui tip de masaj pot fi imediate sau vizibile doar după un număr de trei-patru sesiuni, în funcție de cât de serioase sunt problemele structurale.

Masajul sportiv

Acest tip de masaj este recomandat persoanelor care sunt active sau au un regim de antrenament continuu, deci nu numai sportivilor profesioniști. Dacă obișnuiești să mergi la sală regulat, să alergi sau să faci ture intense cu bicicleta, este bine să iei în calcul și vizita la un terapeut. Acesta va aplica mișcări de detensionare musculară și va ajuta la prevenirea sau tratarea numeroaselor dureri care pot apărea odată cu acest stil de viață.Filmat la Belle Maison SPA.