VIDEO – Cum se măsoară consumul mașinii tale

Consumul de carburant al mașinilor nou-omologate în Europa se măsoară în laborator. E un fapt de notorietate, dar este și motivul pentru care se dovedește greu, dacă nu imposibil, să egalezi în lumea reală valorile obținute pe bancul de teste, în condiții ideale. Mulți consideră ciudat faptul că este folosit un banc de probe în loc ca mașina să fie scoasă pe un drum adevărat. Motivul pentru care sistemul funcționează așa este că valorile obținute la astfel de teste de laborator pot fi verificate ulterior și toate rezultatele pot fi replicate, în condiții controlabile, tot de laborator. Așa sunt regulile rigorii științifice.

Ei bine, acel test despre care vorbim și care se numea NEDC este deja depășit în 2017. Mai exact, el a rămas neactualizat din 1997. Și abia douăzeci de ani mai târziu, la 1 septembrie 2017, a intrat în vigoare un nou standard de testare. Acesta se numește WLTP, iar el vine ca un upgrade la NEDC. Cea mai importantă diferență este că noul test e mai lung, atât ca durată, cât și distanță. Crește și viteza maximă de rulare a mașinii verificate, până la 131 km/h. Dar vestea cu adevărat interesantă este că, prin standardul WLTP, e foarte probabil ca mașinile omologate după septembrie 2017 să aibă același consum atât pe bancul de probe, cât și îl lumea reală, cea cu pante, rampe, gropi și aglomerație.

Întregul proces de omologare, în varianta actualizată și îmbunătățită, va fi încheiat cu RDE, adică Real Driving Emissions. Acesta din urmă este un test pe drumuri reale, în trafic deschis, care este comparat cu rezultatele de laborator. Așa, tehnicienii vor avea o idee de ansamblu asupra consumului realizat de o mașină nou-omologată în Europa.

Noi am pus la bătaie mașina redacției pentru a vedea cât de greu este să obții consumul din carte pe drumurile aglomerate din București. O ipoteză aproape fantezistă pentru aproape orice șofer cu experiență cât de cât. Dar noi am pornit cu niște ași în mânecă: eu știam din experiențele anterioare că este posibil să obții consumul din manual și în traficul de zi cu zi. E drept că succesul ține de noroc și nu poate fi garantat în orice zi a anului, dar ce distracții crezi că îmi rămân atunci când stau cu orele în trafic, la volan? Socoteala carburantului ars la fiecare kilometru parcurs măcar mă împiedică să adorm de plictiseală. Consumul pe care l-am stabilit mergând prin Capitală de la Nord la Sud îl găsești în clipul de mai jos.

Tot în materialul nostru, vei afla care sunt diferențele notabile dintre testele vechi de consum și cele noi. Vei vedea valorile în paralel până la 1 septembrie 2018, după care toate mașinile noi vor fi prezentate alături de valoarea WLTP, noul format al testelor de consum.