VIDEO – Ce mașini îți poți cumpăra din China

Știi, că atunci când vrei un telefon ieftin și bun, te uiți la producătorii din China. Ai de unde să alegi. Au o reputație fantastică pe toată planeta. Dar, hai să facem un exercițiu de imaginație. Să ne închipuim că tot ei pot face și niște mașini sănătoase, ieftine și fiabile. Doar că nu e așa.

Chinezii știu să facă mașini electrice incredibil de ieftine. Folosesc aproape același motor și baterie pe diferite forme de caroserie. Iar aici e partea amuzantă. Toate arată de parcă au fost concepute de un caricaturist. Pe același principiu artistic, au sustras elementul cheie de la autoturismele reale apoi l-au replicat la o scală mai mică.

Vrei un Papa-Mobil? 10.000 de euro. Vrei un Mercedes-Benz GLC dar de oraș? 4.000 de euro. Prețurile sunt ridicole. Și mai tare, anumite fabrici îți permit să pui propriul logo pe capotă. Cum ar suna Fabrica de Automobile Jilava, sau FAJ! He. Mă văd deja miliardar.

Altfel, acesta e și secretul pentru care îți poți cumpăra propriul tău Porsche. Ia-l de la chinezi.  E de 20 de ori mai ieftin. Te las acum cu materialul meu care explică pe-ndelete oferta din China.