VIDEO – Maserati Quattroporte: Oare chiar este un Ferrari cu patru uși?

Maserati Quattroporte

Au rămas puține mărci în ale căror mașini nu m-am urcat. Maserati e printre ultimele pe care le aveam de bifat. Știu că lista e lungă dar țin neapărat să le marchez pe toate, după opt ani de presă auto, încă mai avem cu ce să ne plimbăm. De Maserati, stelele ne-au ținut departe. Exact ca într-un film de dragoste cu scenariu făcut pe genunchi.

Soarta ne-a adus împreună într-o eră în care toate mașinile seamănă între ele și toate sunt cam plictisitoare. Și asta pentru că nu prea mai există mașină proastă, decât dacă te chinui s-o cauți. Dar Maserati-ul e o gură de aer. Mașini făcute de oameni, pentru oameni, cu imperfecțiuni, văleu!

Maserati Quattroporte a fost mașina mea pentru o săptămână, oferită de LeasingAutomobile.ro. Și am încercat să trăiesc cu ea ca și cum aș avea milioane în cont, de dolari și nu lei. Noroc că am prins varianta cu motorină. E superb desenată, impunătoare nu doar pentru ceilalți din trafic ci și pentru șofer. Este uriașă. Are 5,26 metri lungime, aproape 2 lățime. Mai mare chiar și decât varianta cu ampatament mărit a lui S-Class. Așadar, concurența lui Quattroporte vine din Germania. BMW Seria 7, Mercedes-Benz S-Class și Audi A8. Clar, la confort și lux și toate gizmo-urile, Maserati pare din alt deceniu. Și nu neapărat în sensul rău.

Cel mai important, chiar dacă e o mașină gândită să ducă și pasageri VIP, acolo, undeva pe bancheta din spate, focusul e pe șofer. Senzațiile de condus nu sunt amorțite, în niciun fel, tehnologia, ei bine, care? E o mașină pură așa cum nu se mai fac și cred că nici Dumnezeu nu e împăcat cu asta.

Tridentul merită mai multă atenție. Potențial are. Maserati Quattroporte m-a făcut vedetă pe șosele și a întors capete mai multe decât un meci de tenis din Roland Garros. Poate doar i8-ul să atragă mai multe priviri.