Video – La o vorbă și un film cu Gojira

După cum știți, recent a fost lansat filmul The Irishman, regizat de Martin Scorsese. Cu o distribuție legendară de actori care ar face orice regizor din industria cinematografică invidios. Mă refer bineînțeles la monștrii consacrați precum Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci sau Harvey Keitel.

Ce pot spune despre film, altceva decât că a fost foarte bun, deși tonul său este total diferit față de restul filmelor lui Scorsese? De regulă, în Casino sau Goodfellas ajungi să empatizezi cu personajele și cu aventurile lor cu FBI-ul sau alte forțe de ordine. În alte cuvinte, cine nu ar vrea să trăiască o zi în rolul lor și să fie mega-respectați și temuți?

Ei bine, in The Irishman, situația stă puțin altfel. Personajul principal, Frank Sheeran interpretat de către De Niro, este un irlandez care s-a găsit într-o zi lucrând ca asasin plătit pentru mafia italiană. Elementul cheie de aici nu constă în creșterea lui la putere de la puiet la capo di tutti capi, dar îl vedem deja la o vârstă înaintată când ajunge în sânul familiei și cel puțin eu nu am avut parte de vreun catharsis prin povestea lui.

După cum a spus și Gojira în emisiune, filmul este un slow burner, adică acțiunea decurge lent și nu trebuie să te aștepți la cine știe ce scene de acțiune sau altele tipice de natură mafiotă romanțată.

Așa că după cele 38.5 ore ale filmului cu gangsterii geriatrici, am spus că trebuie neapărat să fac o emisiune „La o vorbă și un film” despre el. Când îmi treceau prin minte o groază de nume de invitați care putea sta alături de mine, tombola s-a oprit și numele câștigător a fost Gojira. Și nu pentru muzica lui, bineînțeles ci pentru că omul este doxă în filme.

Serios vorbesc, dă lecții oricui, oricând când vine vorba despre așa ceva. Dar să nu ne lungim aici la vorbă, fiindcă vă aștept în clipul de mai sus ca să vedeți ce am discutat în detaliu despre film.