Video – La ce să te uiți pe Netflix

Cum viața noastră urmează să se complice odată cu venirea pe lume a lui Disney+, am zis să ne bucurăm de simplitatea pe care încă o mai avem și să discutăm puțin despre ce noutăți au apărut pe Netflix.

The Curious case of Benjamin Button vine pe primul loc cu Brad Pitt în rolul principal și Cate Blanchett în rol secundar. Filmul urmărește viața domnului Benjamin Nasture care s-a născut bătrân și întinerește de cum avansează în vârstă. Drama este pe chill, este foarte bine scrisă și realizată, iar emoția care dăinuie din primele momente ale filmului continuă în același ritm până la concluzia sa inevitabilă. Brad Pitt are o performanță excelentă, machiajul și efectele speciale încă se mențin extrem de bine și în ziua de astăzi, iar eu sunt de părere că nu trebuie să ratați filmul dacă nu l-ați văzut, ori să îl revedeți, în caz contrar, deoarece este unic.

De la oamenii care au făcut comicul Shaun of the Dead și Hot Fuzz, vine altă comedie britanică bizară: The World’s End. Filmul are la bază o poveste destul de simplă. În tinerețea lor, Simon Pegg laolaltă cu prietenii săi au vrut să facă un Pub Crawl. Adică să treacă într-o singură seară prin doisprezece puburi și fiecare să bea câte o halbă. World’s End ar fi fost ultima lor oprire. Numai că atunci nu au reușit și fast forward mulți ani mai târziu, Simon vrea să reunească gașca ca să își vadă destinul ambițios împlinit. Problema e că lumea din orașul respectiv nu mai este ca odinioară, se comportă foarte ciudat, iar cu cât trece timpul, cu atât lucrurile devin din ce în ce mai freaky. Rezolvarea rămâne tot băuta în sine, și aparent acești băieți nu vor lăsa aceste fenomene să-i oprească.

The Prestige își face apariția pe scenă și rămâne la fel de bun precum a fost și în 2006 când s-a lansat. Eu cel puțin am fost captivat pe întreaga durată a filmului și nici vezica plină nu m-a putut desprinde de el. Regizat de către Christopher Nolan și cu actori ABSOLUT geniali precum Hugh Jackman, Christian Bale și Michael Caine nu ai cum să dai greș cu așa ceva.

Povestea este ciudată, fiindcă mixează elemente de magie și știință simultan, iar intriga dintre Jackman și Bale devine legendară. Atmosfera, interpretarea rolurilor și regia face minuni și nu vei vrea să-l ratezi dacă ai trăit într-o grotă până acum, ori să te uiți din nou la el dacă nu l-ai mai revăzut de foarte mulți ani. Filmul se numără printre cele mai bune făcute vreodată.

The House urmează la rând și nu mă așteptam să fie chiar atât de amuzant. Will și soția sa trebuie să își trimită fiica la universitate, totul e bine și frumos, fiindcă primăria i-a oferit o bursă iar ei nu trebuie să plătească nimic. Doar că bursa este retrasă de către primărie și oamenii se trezesc că nu au bani să o trimită la facultate. Așa apare personajul comic al filmului, care le propune să deschidă un mic Las Vegas ilegal la ei în orășel ca să câștige banii respectivi. Ușor, ușor toată suburbia ajunge acolo, iar lucrurile încep să degenereze așa cum v-ați aștepta. Bătăi, mult alcool, aruncătoare de flăcări, degete tăiate în garaj, tot tacâmul. Ce știu, e că indiferent cât de mult îl urăște Daniel pe Will Ferrel, filmul m-a dat pe spate și am râs de-am pocnit.

Wandering Earth este un film chinezesc din 2019, bazat pe cartea cu același nume. În viitor, Soarele se dă pe stingere și fiindcă omenirea nu a ajuns să colonizeze alte planete, le rămâne o singură șansă. Să mute pământul din loc!

Toate națiunile se unifică sub un singur front ca să salveze planeta, implicit și rasa umană. Cum Pământul se apropie pe muchie de cuțit și vertiginos de Jupiter, butelia începe să dea rateuri și intriga se complică. De aici încolo, ce credeți? Încep dezastre naturale și alte festinuri vizuale care vă vor încânta retina mai ceva ca fereastra de incognito după ce jumătatea ta s-a dus să se culce.

Ei bine, aici se termină lista de astăzi, sper că veți găsi pe plac măcar un film de mai sus și dacă mai vreți să fac clipuri de genul acesta, lăsați hate-ul în comentarii. Până data viitoare, spor la trolling și la vizionat. Numai bine.