VIDEO – Încă un Battle Royale?!?! – Apex Legends

Din seria „O altă săptămână, un alt Battle Royale”, avem Apex Legends. A apărut de nicăieri, e gratis și este făcut de către creatorii jocurilor formidabile Titanfall și Titanfall 2. Bineînțeles că este publicat de către EA. După ce l-am butonat îndestulat, m-am gândit să îi fac un clip și să spun ce părere am despre el.

În primul rând, Apex Legends a apărut de nicăieri. Nu a avut nici o campanie de marketing pompoasă, nu a inundat Internetul cu reclame sau trailerere, și marea masă nici nu a auzit de el până la o zi înainte de lansare. Și asta a venit sub formă de zvon. Dar cum a apărut, am și sărit pe el. Fiind familiarizat cu structura mecanicilor de împușcat din Titanfall, m-am simțit ca acasă cu shooting-ul. În alte cuvinte, atunci când tragi, se simte spectaculos.

Fiind un Battle Royale, jocul urmărește aceleași reguli de bază ca în PUBG sau Fortnite. Anume harta se restrânge pe durata rundei și cine rămâne în picioare la final de rundă, câștigă. Nimic nou sub soare până aici. Dar Apex se diferențiază de restul prin faptul că ești obligat să joci doar în echipe de câte trei. Și mecanicile intriseci ale jocului sunt bazate pe această filosofie. Am strâmbat puțin din nas la început, dar după ce am dat drumul la prima rundă, am înțeles de ce este mult mai plăcut așa, decât să joci singur și să te frustrezi că mori la începutul rundei.

Chiar dacă este făcut de către Respawn Entertainment, nu înseamnă că avem și roboții din Titanfall. Chiar ei au declarat că au încercat toate modurile posibile cu Titanii, dar echilibrul din joc mereu se strica. Ba erau prea puternici, ba nu era distractiv de jucat cu ei. Așa că în final au rămas la această formulă. Părerea mea despre Apex Legends este una extrem de bună. Ca să vedeți exact ce cred despre el, vă invit să trageți un headshot la clipul de mai sus. Spor la vizionat și numai bine!