Video – Gata cu Super Eroii! Vin Super Eroinele!

Filmele cu supereroi au fost până recent doar cu supereroi! Adică bărbați îmbrăcați în colanti care distrug, electrocutează, se dau de-a dura prin oras, în general ne fac să ne simțim din nou ca niște copii visători, care și-ar dori din tot sufletul sa aibă și ei puteri într-o buna zi. Numai că la orizont se vede o schimbare. Una în care supereroii bărbați par că vor fi înlocuiți cu supereroine. De asta m-am hotărât să vorbim puțin despre acest fenomen. 

Înainte de toate propun să ne întoarcem în timp atunci când femeile erau la o lipsă de șiret distanță de a fi acuzate de expunere indecentă dar recomandată și când abdomenele tipilor pe care știi că nu le vei avea vreodată încă nu inundau ecranele. Vorbesc bineînțeles despre era pre-Avengers. Pe atunci filmele cu super-eroi nu erau cine știe ce fiindcă erau făcute stângaci și foarte cringy uneori. Dar din când în când, din acea mare de organe presate și sufocate de apărătoare de fotbal american, răsărea câte o ”sirenă”.

Ca de exemplu Femeia Pisică, un film atât de „genial” încât a luat Zmeura de Aur. Ori Elektra cu fosta lui Ben Afflek care are nota 4.7 pe IMDB. Acestea ar fi câteva exemple de filme cu supereroine din era pre-Avengers care după cum vedeți și voi nu au distrus recorduri la box-office.

Derulăm puțin caseta înainte câțiva ani când nu mai era atât de rușinos să îți placă filmele cu super-eroi și deja vedem o schimbare în ceea ce privește estrogenul de pe ecran. Adică, femeile au început să aibă roluri importante și bine definite. 

Secundare ce-i drept sau terțiare chiar, dar ce e de reținut e faptul că lumea le putea lua în serios și nu mai era nimic de râs la modul în care au fost concepute și portretizate. Nu mai trebuie să spun că publicul a reacționat bine de atunci încoace, așa că ne regăsim într-o vreme în care bărbații super-eroi sunt puși pe băncile de rezervă și încep să apară producții numai cu specia umană frumos parfumată. 

Așa că în vine ziua în care vor apărea tot soiul de filme în care vom vedea numai femei în roluri principale. Care sunt mai exact și când apar, aflați în clipul de mai sus.