VIDEO – Easter Eggs sau surprizele ascunse de fabricantul mașinii tale

easter eggs

Easter Eggs, sau ouăle de paște, sunt micile surprize pregătite, de obicei, de dezvoltatorii unui joc. Între timp, producătorii de automobile s-au apucat și ei de asemenea fapte, iar unele mașini de serie ascund mici ghidușii în diverse locuri și aspecte.

Știați că Opel Corsa D are un rechin la interior? Ei bine, e ascuns în consola centrală și este din cauciuc, lângă un spațiu de depozitare. Un alt rechin poți găsi în alte modele Opel, la brațul care se leagă de balamaua torpedoului. Vorbim despre o decizie deliberată de a introduce asemenea elemente amuzante, iar materialul nostru va trata cele mai recente cinci asemenea decizii de design interior și exterior.

Nu am luat în calcul și mașinile care au logo-ul mărcii ascuns în faruri, sau în luminile din oglinzile laterale. Deja sunt comune asemenea elemente în industria auto. Dacă arată bine sau nu, este mai greu de spus, dar apreciem fix aceste detalii și cum s-au gândit la tot producătorii. Cum ar fi inscripția “Since 1959” pe centurile de siguranță de la Volvo. Detaliile de genul fac diferența în multe cazuri, iar clienții Apple știu despre ce vorbim aici, mai ales când ne uităm la fonturile și felul în care sunt aranjate lucrurile prin iOS 11. În cazul celor care le place mărul mușcat pe spatele unui dispozitiv, lucrurile s-au schimbat odată cu update-ul, iar asta supără mai mulți clienți, inclusiv fanii hardcore ai mărcii.

Vă veți întreba ce rost au aceste easter-eggs în mașinile de serie moderne. Poate că era amuzant dacă aveai un TVR și descopereai pe interiorul unui panou de caroserie numele unuia dintre muncitorii care au lucrat la el, dar un element grafic deliberat poate să pară prea mult. Cu toate că nu conferă aceeasi față umană unui produs, cum era scrisul unui muncitor sau o cheie de 10 uitată sub bancheta spate, este genul de detaliu pe care ajungi să-l apreciezi dacă înțelegi puțin lumea industriei auto si efortul necesar implementării acelei piese.

V-am povestit destul, e timpul să vedeți materialul nostru.