VIDEO | Destiny 2 Forsaken – În sfârșit ce așteptam cu toții!

Destiny 2 Forsaken este exact ce trebuia să fie Destiny de la început. Adică un shooter online extrem de distractiv, cu una dintre cele mai bune mecanici de împușcat din industrie. Acum se simte ca o experiență completă și vă pot spune ușurat, că nu mai e cazul unui conținut sărăcăcios la suprapreț.

Seria trebuia inițial să fie o franciză ca World of Warcraft. Activision au pus la bătaie 500 de milioane de dolari în acest scop și au anunțat că planul lor se întindea pe zece ani. După ce au bâjbâit-o pe întuneric cu prima iterație, abia la ultima expansiune a lui au făcut o treabă bună. Derulăm timpul înainte și apare Destiny 2. Care a rezolvat mai toate problemele pe care le avea primul. Jocul de bază a fost foarte bun spre excelent. L-am jucat chiar din prima zi cu niște prieteni și experiența a fost formidabil de distractivă. Dar… apoi au venit cu DLC-urile Curse of Osiris și Warmind care au dezamăgit masiv.

Nu din lipsa calității jocului sau probleme de gameplay. Ci din lipsa de conținut care nu justifica prețul de 90 RON pe bucată. Ideea e că povestea principală din ambele adăugiri nu trecea de pragul de patru ore și pe lângă asta dacă nu le cumpărai, erai blocat în anumite aspecte din jocul de bază. De exemplu, nu puteai accesa părți vitale din joc. Ceea ce mi s-a părut cu obraz gros. Ceva demn de Electronic Arts.

Așadar, am ajuns în prezent. Forsaken trebuia să fie inițial Destiny 3. Băieții de la Bungie, creatorii jocului au decis să își răscumpere păcatele – din nou – și să facă prin acest Forsaken o experiență fantastică de neuitat. Acum problema care rămâne în picioare este: au reușit sau iar ne tachinează ca să mai încaseze ceva verzișori?

Ei bine, din timpul meu cu Forsaken vă pot spune cu inima împăcată că m-am distrat de minune. Ca o paranteză mică, menționez faptul că trebuie să aveți jocul de bază și cele două DLC-uri menționate mai sus ca să puteți juca și partea aceasta. Nu o luați ca pe ceva negativ, fiindcă în clip întru  mai în detaliu despre cum acest lucru poate fi ceva bun.

În Forsaken avem mult conținut, misiuni diverse fără număr care se schimbă constant și modul nou multiplayer, Gambit, care e genial. Locuri noi de explorat, zonele de tip Dungeon sau instanță din World of Warcraft au fost regândite și sunt pe ierarhii în funcție de level-ul personajului tău, iar boșii principali sunt foarte diferiți unul de celălalt. Adică modul în care vă luptați cu ei diferă major. Ca în toate cazurile RPG-urilor online, vă recomand să jucați Destiny alături de cel puțin un prieten. Experiența pur și simplu nu se compară. Pentru review-ul complet, vă las cu clipul de mai sus. Până data viitoare, spor la joacă și numai bine.