Video – Cinci Chestii Cool – Șireturile smart și alarma cu ceață

Începem noul an cu o ediție plină de gadgeturi și unelte care mai de care mai creative. Facem cunoștință cu o alarmă inventată de englezi ce promite să-i bage pe răufăcători în ceață… la propriu. Dispozitivul se numește Protect Fog Cannon care în traducere liberă s-ar numi tunul de protecție pe bază de ceață. Odată instalat în locuințe, în magazine sau hale industriale, tunul promite să împrăștie un nor gros de negură chimică asupra oricui încearcă să facă o golănie. Adică să-ți calce covoarele încălțat sau să-ți deranjeze marfa de pe tejghea. Invenția asta este numai bună ca a doua soluție de protecție, mai ales în cazul hoților ce au terminat politehnica și știu să dezactiveze alarma convențională cu două-trei click-uri.

Cinci Chestii cool

Mai avem în program o altă născocire a unei minți de geniu, una care nu te apără de nimic, dar te scapă de o grijă. ZuBits se numește sistemul ce promite să înlocuiască sforile care acum îți păstrează pantofii în picioare și pe care dacă nu le legi bine, riști să dai cu frumusețe de nas de asfalt. Sistemul este cât se poate de simplu și banal. Cei doi magneți din interiorul piselor care îl compun sunt suficienți cât să-ți ancoreze bine de tot șoșonii în picioare. Și nu, nu trebuie să-ți faci griji că o să se descheie, ZuBits rezistă chiar și la forțe de peste 70 de newtoni.

Așa cum spune și titlul, pomelnicul mai conține alte trei dispozitive ingenioase pe care te poftesc să le descoperi în clipul de mai jos:

Tunul cu ceață antifurt

Brațul hidraulic

Twicycle

ZuBits

Skateboard cu motor