VIDEO – Cinci Chestii Cool – Bandajul adeziv și cea mai mică prăjitură din lume

A venit sau nu Moș Nicolae la ghetuțe? Nici nu mai contează. Stai relaxat că am adunat eu pentru tine alte cinci chestii cool, una mai inedită ca alta. De câte ori ai avut ghinionul să te rănești cu o lamă ascuțită, un cuțit mai aprig prin bucătărie sau nu ai mânuit bine vreo unealtă prin gospodărie? De multe ori, sunt convinsă. Bandajul adeziv, CloseX, ar putea să devină cel mai nelipsit lucru din casa ta, dacă te știi ceva mai neîndemânatic. Aflat deja în dotarea mai multor spitale, CloseX, îi scuteşte pe pacienţi de chinul unei operaţii dureroase pe viu, fiind format din fâşii sintetice şi adezive, care se aplică peste rană. Medicul trebuie doar să le tragă delicat una spre alta şi leziunea s-a închis. Cool, nu?

Cea mai mică prăjitură din lume făcută în cea mai mică bucătărie funcţională a planetei? Da, există! Cu o răbdare demnă de un sculptor în bobul de orez, maestrul bucătar taie ingredientele, le separă, le amestecă, le încălzeşte, le pune cu grijă într-un cuptor şi la final scoate o prăjitură din ciocolată ce pare delicioasă.

Nu ai bani pentru un inel cu piatră strălucitoare sau o verighetă demnă de iubita ta? Iată ceva mai original de atât. Fă-i şaibă dintr-o piuliţă! Tovarăşul nostru creativ din Rusia mai întâi aduce piuliţa la incandescenţă, o prinde în menghină, o ia la pilă şi bonfaier, o şlefuieşte cu niscaiva şmirghel și îi dă luciu până când obţine ce-i trebuie. Adică un inel super elegant, din oţel inox, numai bun de oferit partenerei tale. Ia-o măcar ca pe o soluție de avarie, nu definitivă!