VIDEO – BMW 118d – Rămâi cu bine

BMW Seria 1 118d

BMW 118d este o alegere “exotică”. Mai ales în configurația savurată de noi. Cu toate acestea, varianta pe care am încercat-o noi se conduce ca un BMW adevărat și se simte cel mai bine de pe scaunul șoferului. Mai mult de jumătate dintre modelele vândute de BMW în țara noastră sunt cu tracțiune integrală, așa că acest Seria 1, în varianta 118d, se bucură și el de sistemul xDrive. Spre deosebire de multe alte mașini de test, exemplarul cu care ne-am întâlnit noi avea o cutie manuală cu șase trepte. Precisă și cu o timonerie plăcută, ea te face să te simți în continuare pasionat de automobile și de condus deși ai un hatchback compact cu motor diesel de doi litri și tracțiune integrală. Probabil că vor fi momente în care o să vrei să fi ales o automată cu opt trepte, disponibilă opțional.

Dacă este ceva ce ne-a intrigat la acest model, acel lucru este echiparea Sport, care vine și cu un set de logo-uri cromate care par să nu aibă logică pe acest model. Ce este atât de Sport la un BMW Seria 1 cu motor diesel de doi litri și tracțiune integrală? Ei bine, este în continuare una dintre cele mai “fun” la condus modele din această clasă. Poate că nu va fi la fel de distractiv pe locul din mijlocul banchetei din spate.

În caz că erați curioși, exemplarul testat a avut un preț de listă de 43.790 de euro cu TVA inclus, așa cum îl vedeți în clipul de mai jos. Echiparea testată pornește de la 31.654 de euro, dar a primit opționale de 12.000 de euro pentru fi burdușită cu toate dotările de care ai nevoie și câteva în plus.

Până la următorul Seria 1, vă las cu testul nostru.