Noul BMW Seria 5 este atât de bun, atât de aproape de perfecțiune. Dar parcă-i lipsește ceva. Ceva care să-l facă să-ți rămână la inimă. E60-ul era urâțel, de exemplu, dar asta nu l-a oprit să devină un aproape “future classic”. Acest G30 arată și bine, pe deasupra. Are tot ce-i trebuie, ca o fată 90-60-90, care te iubește, e frumoasă foc și are și-un tată milionar. Și nu e nici proastă.

Interiorul este bine desenat, dotări excelente, dar scumpe. Eu mă plâng că nu am bani, iar de-acum am și mai puțini că s-a scumpit benzina. Motorizări? Decizia n-a fost niciodată mai grea. Variante de putere de la 190 CP până la aproape 500 CP. Totul funcționează ireproșabil, chiar și chestia cu gesturile. Se conduce excelent, indiferent de partea bipolară care iese la iveală. Mergi tare? N-o să ai drumuri pe care să faci asta. Îți duci copiii la bunici? N-o să te întrebe din cinci în cinci minute dacă ai ajuns. Pielea de pe scaune ține loc de cea mai dulce îmbrățișare a mamei.

Seria 5 e atât de bun încât tot ce-i lipsește e să vină și într-o variantă motor electric. Brusc, Tesla Model S o să pară o glumă exagerat de scumpă. Cred că nemții nu vor să se arunce cu capul pe un teren încă “accidentat”. Baby steps sunt necesari aici, iar primul a început cu BMW i5. Oh, și mai există un singur mod prin care te poți bucura de toată mașina, sistem de conducere autonom. Păi, de ce să nu îmbrățișezi fata de milionar în locul volanului din piele extra-fină.

Acum, revenind la Seria 5 G30. Preț de pornire de aproximativ 49.000 de Euro, pentru varianta de 190 CP, motor diesel și cutie manuală. Dacă te apuci și bifezi cu generozitate pe lista de dotări, poți să adaugi lejer câteva zeci mii de euro la costul inițial. Dar, cui îi pasă? Tata-socru e milionar.

Noi am testat Seria 5 în doua variante, diesel și benzină, 540i și 530d. Te las cu testul nostru.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 2

    În afară de tehnologiile noi care încep să își facă prezența la tot mai multe mărci noul seria 5 nu reprezintă decât un face-lift. Același design șters cu mici update-uri pe ici pe colo, același interior… dacă nu ai pune opțiunile care fac prețul să fie unul astronomic și ai lua versiunea de baza nu diferă cu foarte mult de versiunea anterioara. Cred că Audi și Mercedes sunt peste BMW acum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *