[Video] De ce îți amorțește brațul

De ceva timp am impresia că sunt eu ciudat de îmi amorțește brațul stâng. Și în special degetul inelar și cel mic. Probabil ți s-a întâmplat și ție de citești acest articol… Cea mai probabilă cauză era după mine o întrerupere a circulației sângelui datorată de poziția incorectă la birou. Îmi făceam eu un masaj în zona cotului cum știam și gata. Uneori îmi trecea mai ușor, alteori mai greu.

Dar cum am fost la terapeutul Riccardo Lombardi, am zis să îl întreb totuși care e treaba. Nu mică mi-a fost surpriza să aflu că sursa acestei probleme este de fapt o tensiune sau durere în zona cervicală, denumită cervicalgie. Și da, obișnuiam să am dureri și în acea zonă. Pe modelul “Unde dai și unde crapă“. În cazul meu durerea nu este una mare și, la fel ca în cazul amorțelii, este mai degrabă un disconfort decât o suferință. Probabil de asta mulți dintre noi nici nu mergem la doctor pentru atâta lucru. Înduri puțin și trece…

Cu toții suntem de acord că este mai bine să previi decât să repari ceva. Și atunci de ce nu facem asta cu sănătatea noastră?!

Se pare așadar că o tensiune în zona cervicală a tendoanelor, musculaturii sau ligamentelor nu afectează doar zona respectivă dar se poate extinde și în alte zone, cum ar fi extremitățile brațelor. Cauzele principale care duc la cervicalgie sunt bineînțeles o poziție incorectă la birou sau la volan, cu gâtul și capul ținute aplecat în față, lipsa activităților fizice sau stresul.

Dacă aveți aceste simptome, este cel mai bine să consultați în primul rând un doctor specialist și să vizitați periodic un terapeut. Credeți-mă, este mult mai bine decât să lași durerea să treacă de la sine sau să încerci să te dregi singur, așa cum am făcut eu.

Muțumim Belle Maison SPA pentru găzduire.