Ultraviolet, culoarea-mister a anului 2018

Începutul unui nou an înseamnă pentru mulţi planuri făcute pe hârtie, formarea unor scopuri, mai realizabile sau mai puţin, şi diverse schimbări în stilul de viaţă şi de ce nu în modul de a privi lucrurile. Specialiştii insitutului Pantone nu au aşteptat să bată ora 12 şi au anunţat încă de la mijlocul lunii decembrie că din punct de vedere cromatic, ultraviolet va fi vedeta necontestată a noului an. Acest mov bazat pe albastru a fost ales după lungi discuţii despre starea lumii, contextul socio-politic şi nevoia noastră, a tuturor, pentru mai multă introspecţie şi relaxare.

Anul precedent a fost dominat de o vie şi veselă culoare, preluată din natură, ce avea ca scop apropierea omului tehnologiei de natură şi de energia pozitivă dată de aceasta. Deşi la o primă vedere nu s-ar părea, acest mov deosebit a fost “furat” tot din cadrul natural, şi mai exact de la cerul din miezul nopţii, acesta adresându-se laturii noastre spirituale, şi nu doar vizualului. Această alegere îşi doreşte să îmbie la meditaţie, stimularea spiritului de creaţie şi o privire analitică a viitorului.

Movul este culoarea cel mai des asociată cu asceza, spiritualitatea şi misticismul, aşa că am putea integra capacităţile ei de relaxare şi intimitate cu locuinţa, pentru o viaţă mai armonioasă şi mai relaxantă, oferind şi o senzaţie de lux, movul fiind asociat şi cu puterea regală. Deşi poate că ultraviolet este o nuanţă mai excentrică şi poate nu pe gustul tuturor din prima, poate fi integrată cu succes în spaţiul căminului. Un perete zugrăvit în această nuanţă vedetă, o canapea din catifea mov sau chiar o piesă de mobilier din lemn ultraviolet poate schimba radical în bine echilibrul casei şi aerul oferit de orice spaţiu. Deşi pare o culoare pretenţioasă, ea se asortează perfect cu alte culori care au dominat ultimii ani şi îşi poate găsi rapid locul perfect în casa ta, fără eforturi considerabile.

Bineînţeles, dacă nu eşti dispus să faci sacrificii prea mari dar totuşi te atrage această nuanţă, poţi să o integrezi într-o amenajare existentă rapid şi cu mult impact. Trebuie să îţi regândeşti doar accesoriile şi obiectele decorative pentru a integra această culoare cu brio în spaţiile tale. Găseşte accesorii textile din materiale movulii cu aspect preţios, pături, feţe de pernă şi de masă, chiar şi carpete, alege-ţi câteva tablouri sau postere cu imagini relaxante ale galaxiei sau mici obiecte decorative pictate cu această nuanţă.

Dormitorul şi livingul sunt spaţiile perfecte pentru a fi condimentate cu puţin ultraviolet, ele având ca funcţiune relaxarea şi meditaţia, aşa că puţin mov le va putea chiar spori efectele terapeutice. Inspiră-te chiar din culorile galaxiilor pentru a găsi nuanţele tale preferate de mov şi foloseşte-le spre avantajul tău şi al căminului tău chic.

Deși moda și trendurile, care se schimbă mai rapid decât putem înțelege, nu trebuie urmate cu religiozitate, putem prelua doar aspecte care ne avantajează și le putem adapta în locuința noastră pentru a scăpa de o imagine posibil prăfuită dar și pentru a îmbunătăți atmosfera deja existentă.