Trucuri pentru o locuinţă mai confortabilă

Odată cu venirea frigului, vei petrece mai mult timp în casă şi probabil îţi vei invita şi prietenii sau familia să îţi ţină companie. Pentru ca tu să te simţi cât mai bine acasă, dar să îţi faci şi invitaţii să se simtă în largul lor, trebuie să creezi un ambient cât mai prietenos şi mai confortabil. După o zi lungă de umblat prin frig, umezeală şi vânt, vei vrea să te retragi în cea mai confortabilă şi calduroasă locuinţă, iar pentru a obţine această atmosferă ca desprinsă din felicitările de Crăciun, poţi face câteva mici schimbări.

Împrieteneşte-te cu tehnologia

locuinţă mai comfortabilă

Diversele aplicaţii şi gadgeturi te pot ajuta să ai o casă mai confortabilă dar îţi pot şi uşura viaţa şi reduce facturile. Investeşte în becuri inteligente care îşi pot schimba culoarea, intensitatea şi se pot aprinde de oriunde, doar cu ajutorul unei aplicaţii. Tot cu ajutorul unei aplicaţii poţi regla temperatura din casă, ajutându-te astfel să eviţi şi costurile inutile. Poţi scăpa de ţevi, dacă ţi se par deranjante, şi poţi opta pentru încălzirea prin pardoseală sau pentru geamuri încălzite, iar dacă mereu ţi-ai dorit un șemineu, dar din diverse motive nu poţi avea unul, alege un șemineu electric, ce poate emite şi căldură dar are şi un ecran ce simulează flăcările.

Apelează la textile

locuinţă mai comfortabilă

Accesoriile textile sunt extrem de importante pentru confortul unei locuinţe iar lipsa lor pot crea senzaţia unui spaţiu neprietenos. Investeşte în lenjerie pentru pat de calitate, dintr-un material mai dens pentru sezonul rece, şi caută şi o cuvertură potrivită cu dormitorul tău ca să te simţi ca la o cabană de lux. Decorează-ţi canapeaua cu câteva perne decorative iar pentru a spori senzaţia de confort şi căldură, atât de necesară în timpul iernii, optează pentru unele din blană artificială sau pentru unele tricotate. În sezonul rece, covoarele sunt obligatorii pentru un plus de confort, pe lângă efectul vizual, ele având şi rolul de a izola mai bine spaţiile. Şi draperiile sunt un accesoriu ce va transforma spaţiul într-unul mai călduros, dar te vor ajuta să creezi şi un sentiment de intimitate.

Mobilier de calitate

Atunci când te gândeşti la relaxare şi confort, cele două obiecte care îţi vin instant în minte sunt canapeaua şi patul, pentru că ele te vor primi cu căldură la finalul de zi, când spatele tău are nevoie de odihnă şi răsfăţ. O saltea de calitate şi bine aleasă, perfectă pentru tine, îţi poate transforma viaţa, afectându-ţi pozitiv calitatea somnului. Pentru ca şi prietenii tăi să se simtă complet relaxaţi atunci când vin în vizită, alege o canapea confortabilă, tapiţată cu un material nepretenţios dar de efect, cum este catifeaua. Şi fotoliile şi scaunele de la masă sunt importante, pentru că trebuie să te simţi mereu confortabil, chiar şi atunci când mănânci sau când îţi bei cafeaua.

Personalizează

Un interior ultraminimalist are farmecul său, însă poate părea neprietenos şi rece, aşa că o notă personală nu strică niciodată. Adaugă elemente care vorbesc despre tine şi pasiunile tale, însă nu uita că şi mobilierul sau accesoriile textile pot reflecta preferinţele şi pasiunile tale. Expune poze sau desene făcute de tine, postere cu echipa sau trupa preferată, şi nu renunţa la diverse obiecte care îţi amintesc de momente frumoase. Chiar şi aromele preferate pot spune multe despre tine, aşa că nu neglija lumânările parfumate sau aromatizatoarele şi vei vedea că atomsfera va deveni mult mai primitoare.

O locuinţă confortabilă te va ajuta să treci cu bine de iarnă şi de vremea rea, iar câteva accesorii interesante, cu nuanţe personale, pot aduce un plus de căldură şi confort spaţiilor tale. Pentru tine, statul în casă va deveni o plăcere iar apropiaţii tăi vor realiza că eşti o gazdă extraordinară.